Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD

Standard

Salam hormat,

Telah terbit! Buat julung kalinya dipersembahkan buku yang ditunggu-tunggu untuk anda menghadapi peperiksaan PTD. Umum diketahui, peperiksaan khas memasuki PTD sukar untuk dilepasi. Biasanya tidak sampai 10% daripada para calon yang mendudukinya akan lulus. Selain itu, tiada bahan rujukan dan latihan yang khusus boleh dicari. Justeru, usaha telah dibuat untuk membantu anda untuk bersedia menghadapi peperiksaan tersebut. Buku ini mampu:

* menyesuaikan anda dengan format soalan

* mendedahkan  anda dengan kepelbagaian bentuk jenis soalan peperiksaan

* memudahkan anda membuat rujukan

* menjimatkan masa dan tenaga anda mencari buku yang sesuai

* memudahkan proses persediaan anda sebelum peperiksaan

* mengurangkan rasa takut menghadapi peperiksaan

* memberikan anda keyakinan menghadapi peperiksaan

* memberikan anda kelebihan berbanding calon-calon lain

dan banyak lagi.

Disediakan mengikut format terkini, buku ini lengkap dengan :

* kelima-lima seksyen soalan peperiksaan:

Seksyen A : Pengetahuan Am Mengenai Malaysia dan Alam Sekeliling

Seksyen B : Daya Menyelesaikan Masalah

Seksyen C : Pengertian dan Kefahaman Terhadap Esei-Esei

Seksyen D : Esei Bahasa Melayu

Seksyen E : Esei Bahasa Inggeris

Jadi tunggu apa lagi? Miliki senaskah sekarang! Namun sebelum itu kita lihat apa kata pembaca.

Apa Kata Pembaca

Dear Tuan Salehuddin,
I would like to take this opportunity to express my sincere appreciation for your contribution to share the knowledge in PTD career with all who seeks it. Today is a historic day for me as I have succeeded the PTD interview held 3 weeks ago. Your writing have very much inspired me. Your books like Kerjaya Sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik, Panduan Temuduga PTD and others have help me a lot through my journey in achieving my goals. Even though we haven’t really met, I really admire your humble attitude and spirit in rendering useful service. I would like to wish you all the best in life and may one day we will have the opportunity to meet one another.
Sincerely Yours,
Wan Ahmad
Assalamualaikum tuan
Saya telah selamat menerima buku-buku yang dipesan dalam keadaan baik.Terima kasih yang tak terhingga saya ucapkan pada tuan.Semoga usaha tuan membantu kami sentiasa diberkati ALLAH.
Halimah Mohamad Hamdan
Your crediblity is most admirable according to your achievements and your tips and answers based on my survailance had seem to be justified.. regards
John Doe
Salam buat Encik Salehuddin, bt pengetahuan En.Salehuddin, saya telah mendapatkan buku hasil tulisan saudara. Sememangnya byk informasi dan pengetahuan yang diperolehi mengenai sejarah dan tokoh2 serta bidang tugas PTD.
Addilla
Salam.en salahuddin,jutaan terima kasih sy ucapkan atas maklumat yg amat2 berguna.smoga allah merahmati saudara atas kesudian berkongsi ilmu ini insya Allah.kalau di terengganu kt mane blh sy dpatkan buku ini ye?sy memamg berminat dengan kerjaya PTD ni lebih2 lg yg berkaitan dasar dan polisi,Hubungan luar negara,dan keselamatan.terima kasih atas komen saudara.
Ahmad
En. Salehuddin, mula-mula saya nak ucapkan terima kasih byk2 kerana buku dan laman blog nih telah membantu saya dari mula saya exam, PAC dan last skali interview pada 25 feb lepas. Alhamdulilah, saya lebih bersedia dan lebih confiden semasa menduduki setiap ujian yg dijalankan. terima kasih.
Farra Adiba
 
Kini, bagi membantu anda, buat julung kalinya, dipersembahkan, sebuah buku khas bertajuk :
 
Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD

Berapa harganya?…
Cuma RM50.00 RM30.00 sahaja.
Cara-cara untuk memesan adalah berikut:

1. Kirimkan bayaran ke akaun Maybank sebanyak RM30.00 ke no. akaun 164294279021 (Nur Dzalilah Mohamad Zabidi) atau ke no. akaun CIMB: 14081276811520 (Nur Dzalilah Mohamad Zabidi)

2. Seterusnya, emelkan bukti pembayaran (slip bank in dan sebagainya) beserta tajuk buku, nama dan alamat penghantaran ke bukuniaga@yahoo.com.

3. Penghantaran akan dibuat sejurus pengesahan bayaran diterima daripada bank.

4. Caj penghantaran adalah percuma.

 

About these ads

716 thoughts on “Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD

  1. salam..wahh saya amat teruja dengan jawatan ini..saya berharap saya akan dapat memegang salah satu jawatan PTD

  2. nurrul aieen bt mohd bahter

    Salam.
    Buku ini masih ada stok atau tidak?
    Berapa lama tempoh kurier yang diambil untuk sampai ke alamat rumah?

  3. salehuddin

    Wassalam,
    Masih ada stok. Tempoh penghantaran ialah antara satu ke tiga hari bekerja.

  4. Mann

    Assalamualaikum Tuan,
    ‘Tahniah di atas kelahiran buku yang saya rasa sangat diinginkan oleh semua junior2 PTD…Adakah penjualan bukui tersebut terhad kepada penghantaran melalui pos sahaja? Adakah buku tersebut boleh didapati di kedai2 buku terpilih?

  5. salehuddin

    Wassalam,
    Terima kasih. Untuk makluman setakat ini penjualan buku tersebut hanya terhad melalui pos.

  6. maca

    Salam hormat,

    Buat masa ini buku ini masih ada stok tak? Kalau masih ada, saya nak tempah satu. Nanti saya akan bayar cepat2 sebab bank dekat je dengan tempat kerja saya di KL. TQ.

  7. maca

    Salam hormat,

    Saya akan bank in hari ini dan email slip pembayaran kepada tuan nanti. TQ atas maklumbalas tuan.

  8. mira

    Salam en Salehuddin,

    saya baru saje emelkan bukti pembayaran untuk buku contoh soalan2 peperiksaan PTD. Harap terima yer. TQ

  9. salehuddin

    Wasssalam.terima kasih atas pesanan.Pesanan saudara telah diterima dan sedang diproses.

  10. Alexia

    selamat sejahtera, saya ingin membeli buku tersebut tetapi saya tidak dapat online bank in sebab memerlukan no IC atau no perniagaan…. ada cara lain ke kerana saya tak dapat ke bank….

  11. maca

    Salam hormat,

    Saya telah emelkan resit bukti pembayaran untuk buku contoh soalan2 peperiksaan PTD hari ini. Harap tuan terima. TQ

  12. salehuddin

    Salam hormat,

    Pihak kami telah menerima pesanan tersebut dan akan disampaikan kepada saudara dalam masa terdekat.

  13. John Doe

    Tuan Salehudin,

    What are the chances of surviving the PTD tests raging from the 1st Exam Paper to the PAC & Interview with the SPA panel if i were to equip myself with the necessary knowledge from the books you provide for purchases?

    your crediblity is most admirable according to your achievements and your tips and answers based on my survailance had seem to be justified.. regards

  14. salehuddin

    Thank you.Based on previous comments and feedbacks it seems the books are helpful. Nevertheless we are open to any constructive suggestion in order to improve. With regards.

  15. nurulhuda

    minta reserve 1 buku, saya akan bank in hari esok waktu bekerja dan akan email payment slip. terima kasih.

  16. jay

    Salam hormat,

    Saya telah emelkan resit bukti pembayaran untuk buku contoh soalan2 peperiksaan PTD hari ini. Harap tuan terima. Terima kasih.

  17. hanum

    Saya telah emelkan resit bukti pembayaran untuk buku contoh soalan2 peperiksaan PTD hari ini. Harap tuan terima. Terima kasih.

  18. nana

    Salam…

    1. Buku ni masih ada stok?

    2.Selain pembelian secara online, buku ni boleh didapati di mana2 kedai buku tak?

  19. salehuddin

    Wassalam,
    1.Buku tersebut masih ada stok.
    2.Setakat ini ia hanya dijual secara online sahaja.

  20. nana

    Salam Encik Salehuddin…

    Saya sudah bank in kan duit dan juga sudah emailkan bukti pembayaran untuk buku contoh2 soalan peperiksaan ptd.. Thanks.

  21. Norhayati

    Tuan
    adakah buku ini masih adala lagi…adakah releven utk diguna bagi peperiksaan 2010 ini. t.kasih

  22. jennifer

    masih lagi kah stok buku “contoh-contoh soalan peperiksaan PTD”? ada tak ia dijual di MPH kuching, sarawak

  23. Shah

    Salam,

    Tuan, saya ingin membeli buku ini. Untuk makluman, saya berada di sekitar Seri Kembangan – Putrajaya. Di mana lokasi untuk saya membeli buku tersebut?

  24. salehuddin

    Wassalam,
    Buat Shah,
    Setakat ini buku tersebut hanya boleh diperolehi secara online.

  25. Salam, En Salehuddin. Saya pernah berkhidmat di jabatan kerajaan pada tahun 1993 hingga 1997. Sekarang saya ingin memohon semula pekerjaan di jabatan kerajaan. Apakah peluang saya, selepas pernah meletak jawatan dahulu? Terima kasih, di harap mendapat response dari pihak tuan.

  26. salehuddin

    Wassalam,

    Keputusan sama ada saudari berjaya atau tidak akan ditentukan oleh Pihak Berkuasa Yang Melantik. Biasanya alasan meletak jawatan dahulu antara faktor yang dipertimbangkan. Peluang berjaya dilantik ada.

  27. Fione

    Hi, may i know this book “Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD” still available for purchase? Is the book useful for upcoming PEPERIKSAAN MEMASUKI PERKHIDMATAN AWAM GRED 41 in 2010? I found out SPA have update the exam scheme to 2 parts with 6 sections with some changes on the exam scope this year. Hear from you soon. Thankyou.

  28. salehuddin

    Hi,
    The book is still available. As for the sections, basically the covers all sections except for ‘Minat & Sahsiah’ section. This section has no right or wrong answer.

  29. Herry

    Salam, saya ingin miliki buku “contoh-contoh-soalan-peperiksaan-ptd” dengan itu saya akan bank in dan email butiran pada esok. terima kasih.

  30. Riduan

    Salam Encik Salehuddin…

    Saya sudah bank in kan duit dan juga sudah emailkan bukti pembayaran untuk buku contoh2 soalan peperiksaan ptd.. Harap sudah diterima

    Thanks.

  31. saya nak beli buku cont.peperiksaan ptd, dan koleksi isu semasa jum rm 60 , mesin maybank tmpt saya rosak, alamat rumah no. 70 jalan t/j 4 taman tanjung, 71000 port dickson,
    bila mesin dah ok saya fax resit boleh.

  32. hilmi

    encik salehuddin, ade lagi stok tak utk buku contoh2 soalan exam ptd tu?

    rumah saya takde org jika waktu bekerja,jadi adakah buku itu akan ditinggalkan saja di peti surat saya? berapa lama agaknya masa utk penghantaran buku tersebut?

  33. Saya telah bankin rm 90 bagi (3) buku dibawah pada har ini jam 1.33pm t/kaseh.
    slip bank nak fax tiada no. fax.
    1. Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD
    2. Isu-Isu Semasa
    3. Panduan Kerjaya Sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik
    Pohon poskan ke:
    alamat rumah no. 70 jalan t/j 4 taman tanjung, 71000 port dickson,

  34. munirah

    salam,
    buku nie masih ader stok? saya berminat nak beli..
    boleh x saya bayar mengunakan online banking sebab nak pegi bank jauh sgt..

  35. salehuddin

    Masih ada stok. Penghantaran menggunakan pos ekspres. Ia mengambil masa antara satu ke tiga hari bekerja.

  36. Azraai

    Salam..

    Saya ingin tahu adakah buku Contoh Soalan PTD boleh digunakan utk exam perkhidmatan awam gred 41. Jika ya berapa hari diperlukan utk saya menerima kiriman selepas membuat bayaran? Fyi, saya di KL

    T.kasih

  37. Fione

    Hi, En. salehuddin.

    I would like to buy a copy of the following book
    1. Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD
    2. Isu-Isu Semasa

    Total 2 books, RM60. I will pay by today.

  38. Ayu

    salam..
    en. salehuddin,
    sy cuba cr buku contoh2 soalan peperiksaan PTD d MPH Bookstore d MidValley, tp x ade.
    So, sy nk tempah through online.
    masih ade stock ke?

  39. hilmi

    Salam encik Salehuddin,

    Saya telah pun bank in duit utk pembelian buku Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD. Email berserta bukti pembayaran dan alamat penghantaran telah pun dihantar sekitar jam 3.20 petang. Sila maklumkan kepada saya jika penghantaran telah dilakukan.

  40. halwani

    salam en salehuddin.sy telah emel segala butiran dan berharap agar pesanan sy diterima secepat mgkin.sekian terima kasih.

  41. Fione

    Hi, En. salehuddin.

    I have made payment of RM60 for the following book
    1. Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD
    2. Isu-Isu Semasa

    Total 2 books.

    Payment made through Maybank. Please Check. A copy of transaction details will send to your e-mail.

  42. Azraai

    Salam,

    Saya sudah pun depositkn RM30 utk pembelian buku contoh soalan exam PTD pd pukul 5.49pm. Saya juga telah emailkan butiran bersama slip bank utk tujuan penghantaran. Sila cek.

  43. zalila

    Salam encik Salehuddin,

    Saya telah pun bank in duit utk pembelian buku Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD dan isu semasa. Email berserta bukti pembayaran dan alamat penghantaran telah pun dihantar sekitar jam 7.10 petang. Sila maklumkan kepada saya jika penghantaran telah dilakukan.

  44. zalila

    Salam encik Salehuddin,

    Saya telah bank in duit serta telah menghantar email butir diri dan bukti pembayaran sekitar pukul 6.50-7.10 ari ini 29.mac 2010.
    Tq

  45. saya berminat untuk beli buku :
    1. contoh soalan peperiksaan ptd
    2. koleksi isu-isu semasa
    masih ada stok lg tak? jika ada saya akan bank in duit kpd 164294279021 (Nur Dzalilah Mohamad Zabidi).

  46. Azlina

    Salam encik Salehuddin,

    saya berminat untuk beli buku :
    1. contoh soalan peperiksaan ptd
    2. koleksi isu-isu semasa
    masih ada stok lg tak? jika ada saya akan bank in duit kpd 164294279021 (Nur Dzalilah Mohamad Zabidi).

  47. salam en.salehuddin..
    saya berminat utk membeli buku:
    1.contoh soalan peperiksaan ptd
    2. koleksi isu-isu semasa

    masih ada stock? kalau ada saya nak bank in skrg.. thanx :)

  48. sy berminat untuk membeli cotoh2 soalan ujian PTD…sejauh manakah buku tersebut dapat membantu? blh kah sy hanya fax kan slip bayaran sekiranya di buat pada esok hari? masa paling cepat waktu penghantaran sekiranya sy di melaka? terima kasih….

  49. salehuddin

    1. Buku tersebut dapat membiasakan diri saudari dengan format peperiksaan sebenar.
    2. Mohon diemelkan sahaja bukti pembayaran.
    3. Paling cepat sehari dan paling lambat tiga hari bekerja.

  50. yaya

    Salam,

    Saya berminat membeli .buku contoh soalan peperiksaan ptd
    dan koleksi isu-isu semasa. still ada stock ke?

  51. tuan, sy telah buat pembyran utk buku soaln exam PTD. da telah emailkan maklumat. sila check. jika maklumat tidak mencukupi, sila beritahu dan sy akan ambil tindakan.Terima kasih.

  52. munirah

    salam, saya sudah email bukti pembayaran dan butiran diri pada hari nie
    pada pukul 11.16 pg..harap tuan terima,

  53. Salam,
    Saya ingin menempah buku ‘CONTOH-CONTOH SOALAN DALAM PEPERIKSAAN PTD’ and ‘KOLEKSI ISU-ISU SEMASA’ . Adakah stock masih ada? Jika ada, saya akan membuat pembayaran secepat mungkin.

  54. Nor Rita

    Salam

    Saya telah membuat pembayaran RM60 bg pembelian buku berikut:
    1.contoh soalan peperiksaan ptd
    2. koleksi isu-isu semasa

    Segala butiran seperti yg telah saya emailkan. Harap Tuan dpt poskan buku tersebut dgn segera. Terima Kasih.

  55. aisya~

    Salam hormat en.Salehuddin ,

    Saya telah emelkan detail bukti pembayaran untuk Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD (1) dan Koleksi Isu-Isu Semasa (1) . Harap mendapat maklum balas segera.Terima Kasih.

  56. yaya

    Salam,
    Saya telah membuat pembayaran sebanyak RM60.00 untuk dua buah buku Contoh-contoh soalan peperiksaan PTD dan Koleksi Isu-isu semasa. Diharap pesanan sampai secepat mungkin.TQ

  57. Farhana

    Salam,
    saya sudah menghantar bukti pembayaran RM60.00 untuk pembelian buku koleksi isu semasa dan contoh2 soalan peperiksaan PTD… Harap dapat proses dan penghantaran segera.. =)

    Terima kasih

  58. Jazwina

    Salam,
    saya nak tanya,kalo saya bayar,uolls akan bagi resit tak?sebab saya perlukan resit.

  59. Assallamualaikum,

    Saya ada buat pembayaran dan saya sudah emailkan hari ni. Saya membayar rm30 utk buku diatas. Saya tersilap mengatakan peperiksaan saya pada 5/4/2010, sebenarnya pada 10/4/2010. saya berharap utk mendapatkan buku tu secepat mungkin.

    Sila jawab email saya atau jawab komen untuk memastikan telah mendapat pembayaran saya tu.

    Terima kasih banyak banyak atas penghasilan buku2 tersebut =)

    syazfar

  60. Selva Kumar

    Selamat Sejahtera,

    Saya telah membuart bayaran sebanyak RM 30 untuk buku berjadual “Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD”. Terima Kasih.

  61. Azlina

    Saya telah emailkan bukti pembayaran kpd nurdzalilah@bukuniaga.com.
    Pembayaran dibuat sebanyak RM60 bg pembelian buku berikut:
    1.contoh soalan peperiksaan ptd
    2. koleksi isu-isu semasa
    Diharap pesanan sampai secepat mungkin. Terima Kasih.

  62. lya

    salam..en..saya dh bankin rm30 utk buku no 3 Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD..stok masih ada utk saya kan..sy harap en dapat poskan buku trsebut scpat mngkin..leh en informkan status buku saya tu melalu emel yg sy berikan..thnx atas krjasama en..

  63. liza

    salam. encik, saya akan hadapi exam ptd 10/4/2010. saya harap sangat pihak encik dapat menghantar buku tersebut dengan segera. saya dh wat pembayaran melalui maybank2u utk tmphn buku. saya dh email all detail kat nurdzalilah@bukuniaga.com. harap dapat kerjasama. terima kasih.

  64. zaza

    SALAM…
    ada stok lagi tak buku soalan ptd dan isu semasa tu?kalau saya dh bank in kan duit, saya kena emelkan time bank in tu kan???ke kena scan slip bank tu n hantar?

  65. azrul

    Salam,
    En Salehuddin saya telah bank in duit sebanyak RM30.00 untuk membeli buku ‘Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD’,ke akaun maybank,saya dh email all detail kat nurdzalilah@bukuniaga.com..Harap beri maklum balas.
    Terima kasih

  66. Maslina

    Hi, tumpang Tanya… Penghantaran ke singapura boleh tak? Kerana buat masa sekarang saya kerja Dan tinggal di singapura…

    Appreciate ur soonest reply…

    Thnk u so much…

  67. Maslina

    Salam,

    says nak Tahu kalau Ada servis penghantaran ke singapura? Masanya dlm 3 hari ke? Masih Ada stok ke encik..?

    Wasalam
    Mas

  68. Maslina

    Salam, encik saya dah trsfr kan rm30 Dan telah emailkan details details yang berkenaan.. Harap maklum balas status penerimaan email saya Dan status pengeposan buku ptd saya..
    Exam saya 10/4..

    Terima kasih..
    Wassalam

  69. HANI BAHIYAH

    PUAN, SAYA HARAP BUKU DAPAT DIHANTAR SECEPAT MUNGKIN. PEMBAYARAN TELAH SAYA BUAT PADA PETANG SEMALAM. HARAP SANGAT2. TERIMA KASIH

  70. Syuhada

    Salam.
    Tuan, saya dah transferkan RM30 semalam ke akaun tuan dan telah emailkan segala maklumat yang diperlukan. Harap masih ada stok dan mohon maklum balas segera berkenaan buku tersebut kerana tarikh peperiksaan saya sama seperti kebanyakan mereka2 di sini.
    Terima kasih.

  71. salam…sy dh buat pembayaran through bnk transfer n dh email bukti pembelian..hopefully dpt buku by this week…..tq

  72. aniza

    baik.. saya akan buat bayaran nye hari ini… bole x kalau sy tranfers melalui internet??

  73. salehuddin

    Sepatutnya boleh. Cuba sekali lagi sama ada secara online atau mesin deposit kepada akaun nur dzalilah.

  74. ena

    saya dah cuba online dan bank in manual.pihak bank kata bank encik active jamm.coz ramai org access duit pada account encik.saya kalau boleh nak ambil hari ini.boleh saya ambil buku-buku ini terus dimana2.saya nak ambil 4 buah buku?

  75. aniza

    salam tuan…

    untuk information tuan,
    saya baru saya berjaya membuat pembayaran melalui maybank2u…
    dan sy juga sudah email pd tuan bukti serta nama dan alamat umah spt yg di minta….
    skrg sy tinggal menunggu buku yg di beli di pintu pagar umah :-)
    terima kasih byk2 tuan..

  76. Syahrom

    Salaam En. Salehuddin,

    Diharap sihat sejahtera hendaknya. Saya telahpun bank in RM30 semalam 30/3/2010 pada 11:47 am dan telah e-melkan slip bank ke nurdzalilah@bukuniaga.com pagi ini. Buku yang saya nak beli ialah ‘Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD’.

    Diharap pihak tuan dapat hantar buku tersebut secepat mungkin kerana saya bakal menduduki peperiksaan pada 10 April 2010. Terima kasih banyak2, salaam.

  77. eqin

    en salehuddin, saya berminat utk membeli buku ‘Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD’ harap en boleh emailkan total amount n metthod of payment kpd saya dgn kadar yg sgera..terima kasih

  78. salehuddin

    Total amount is rm30 only. Payment method are thru online account, ATM or deposit machine to nur dzalilah’s account number.

  79. Azwa

    hi, buku rujukan ni khas untuk PTD sahaja or jwtn lain jgk? adakah jwtn seperti pegawai belia dan sukan perlu menduduki exam yg fromat n yer sama dgn peperiksaan PTD? sy agak konfius. melalui pencarian sy, ada format khas untuk jwtn dlm KBS. Boleh saudara huraikan.

  80. salam..en admin..sy dh ke bank tadi..tak boleh bnk in sbb terlalu sesak…esok pagi2 ye saye bnk-in..tpi nk book satu buku kuning dgn hijau..plz simpankan…please..thnx

  81. salehuddin

    Hi, buat masa sekarang online banking ada problem. Saudara/i boleh menggunakan ATM atau mesin deposit tunai.

  82. salehuddin

    Wassalam,
    Buku tersebut lebih kepada jawatan PTD. Namun bentuk soalannya hampir sama dengan soalan utk jawatan lain.

  83. Khadizah

    Salam,

    Saya ingin membeli buku ini dan mahu menggunakan perkhidmatan PosLaju. Adakah terdapat sebarang pertambahan caj?

  84. Lady Rosy

    slm..tuan, sy nak beli buku contoh-contoh soalan peperiksaan PTD, masih ada stok lagi?? sy ada exam PTD pd 10/4/2010 ni, kalo sy bank in duit n hantar email bukti pembayaran esok, agak2 sempat ke tak buku tu sampai nextweek sebelum 6hb 4 2010?

  85. Zaza

    saya nak booking satu buah buku contoh-contoh soalan peperiksaan PTD. saya nak hubungi admin sendiri. macamana untuk saya hubungi?

  86. Tan

    Slmt Sejahtera En. Salehuddin, saya sudah bank-in RM135 utik 5 buku tersebut pada 31 MAR 2010, WED,11:37. Harap-harap blh dpt buku-buku secepat mungkin, pasal tinggal tak sampai 10 hari utk bersedia. :(
    Terima kasih terlebih dahulu.

  87. salam….
    nk tanya sikit…
    kalau duit dh di bank in tetapi buku sudah habis, macam mana ye?adakah duit akan dikembalikan?

  88. Khadizah

    En Salehuddin,

    I would like to reserve 1 copy of Contoh-contoh Soalan Peperiksaan PTD & 1 copy of Isu-isu Semasa.

    I will bank in via ATM cash deposit machine by today. Previously, I did try to pay via online banking last night, but somehow it stated there is a problem in verifying the seller’s account.

    Thank you.

    Regards.

  89. Encik, kenapa saya tak boleh nak transfer ke akuan berkenaan? Failure due to account is not authorised.

  90. natrah

    assalammualaikum…encik salehuddin,

    saya berminat untuk mendapatkan buku berikut:

    1) contoh-contoh soalan peperiksaan PTD
    2) koleksi isu-isu semasa

    untuk pengetahuan encik, saya akan menduduki peperiksaan tersebut pada 10 April ni…

    1) masihkah terdapat koleksi2 buku tersebut?
    2) bolehkah saya buat pembayaran melalui “internet banking” (e.g cimbclicks) dan e-mailkan nombor rujukan pembayaran kepada encik?
    3) bila saya boleh dapat koleksi buku2 tersebut?
    4) saya mempunyai sebuah buku “MALAYSIA KITA” (kulit buku berwarna pink), adakah buku tersebut sesuai untuk menduduki peperiksaan PTD?

    saya harap encik akan dapat menjawab soalan2 saya di atas.

    terima kasih.

  91. hasmah

    salam en. salehuddin..
    saya kini berada di putrajaya..bolehkah saya membeli terus daripada en. memandangkan masa kini sudah terlalu suntuk untuk saya mendapat buku berkenaan melalui pos..
    peperiksaan saya pada 10 April ini..

    terima kasih..

  92. Shahirwan

    Salam tuan..
    Mohon reserve kan 1 buku CONTOH2 SOALAN PEPERIKSAAN PTD utk saya..
    Ade stok lagi tak?

  93. salam..en admin…saya dh try 2 hari ni utk bnk in..tapi tak blh…ade account lain tak?org bank tu kate quantity excess limit…..ade cara lain ke?saya btul2 nk buku tu

  94. widya

    a’kum encik,

    saya berminat nak beli buku cth2 soalan peperiksaan ptd..

    1. boleh saya guna maybank2u? ke still ade problem lagi?

    2. boleh proses penghantaran dlm masa 1hari tak? sbb sy exam ptd 10 april ni..nak buku cepat..

  95. farhana

    salam encik…saya nak order buku ni laaa….
    ade stock lg x??
    urgent nak ni… tlg ekkk

  96. ena

    Saya telah bankin rm 120 termasuk coz penghantaran bagi (5) buku dibawah pada harini jam 4:16pm t/kaseh.
    saya lampirkan bayaran dari maybank

    Buku yang dipesan:

    1. Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD
    2. Isu-Isu Semasa
    3. Panduan Temu Duga PTD
    4. Koleksi Soal Jawab Kerjaya Sebagai PTD
    5. Kerjaya Sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik

    HARAP DAPAT HANTAR DENGAN KADAR SEGARA…terima kasih

  97. Nor Rita

    salam,

    saya buat payment on 30th of Mac 2010 (morning), tapi sampai hari ni saya masih belum menerima buku tersebut. Sekian, utk tindakan & makluman pihak tuan.

  98. kasih

    salam. I would like to ask if the book stil available? if its still available pls book a copy for me is dat ok? i will bank in da money n email da receipt as well by tomorrow morning, tq

  99. Nadia

    Buku Contoh Soalan PTD dgn Koleksi Isu Semasa ada lagi tak? Utk buku contoh soalan PTD tu, ada jawapan sekali tak? Biasa ambil berapa lama utk pos buku tu? 1 hari boleh?
    * Mana En. Salehuddin ni, banyak dah soalan tak berjawab..*

  100. idatul

    salam..sy nak beli buku contoh soalan ptd tu..
    sy da emel butiran pd alamat emel diats..
    kalo ade stok mlm ni sy leh transfer duit terus.
    nk exam 10 april ni..tqvm.

  101. Khadizah

    Have bank-in the payment via ATM Cash Deposit Machine.
    I guess all of us need the books before 10th April.

    Regards.

  102. salehuddin

    Wassalam,

    Untuk makluman pesanan saudari telah dibuat pada 30.3.2010. Nombor rujukan Pos Ekspres saudari ialah LD107138412MY.

  103. Aida Azlin Mahdzir

    Salam,

    Saya dah buat online melalui maybank2u.com transfer RM 60 pada : 01 Apr 2010 (23:23:44 )
    (tlg refer attachment for further info)

    Saya ingin menempah 2 buah buku seperti di bawah:
    1) Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD
    2) Koleksi Isu-Isu Semasa

    Tolong hantar ke:
    Aida Azlin Binti Mahdzir
    No 2
    Jalan Merpati 10
    Bandar Puchong Jaya
    47100 Puchong
    Selangor
    Hp no: 0126095476

    Appreciate kalau bole hantar secepat mungkin coz kena attend test 10 April.

    Dapat awl bole buat revision awal..

    Thanx a lot!

    p/s : pls email @ sms to me to confirm payment received.

    Regards,

    Aida Azlin Mahdzir

  104. salam. tuan saya nak exam dah next week 10.4. le x saya nak beli buku tu by hand. i ade masalah dgn online banking. is this possible to get the book by hand instead of pest express?
    kalau boleh please tell me details for next action. thank you very much. i ll be waiting for your update on this. many thanks

  105. nurul

    salam.Saya telah emailkan bukti pembayaran kpd nurdzalilah@bukuniaga.com pada 1/4/2010 pada pukul 9.03 malam.
    Pembayaran telah dibuat sebanyak RM60 bg pembelian 2 buah buku contoh soalan peperiksaan ptd.

    Diharap pesanan dapat sampai selewat-lewatnya esok. Terima Kasih.

  106. Suriaty

    Salam,

    saya dah masukkan duit dan email bukti pembayaran untuk buku Contoh2 Soalan Peperiksaan PTD. harap buku dapat dihantarkan secepat mungkin pada saya sebelum exam pada 10/04/10 ini.

    terima kasih

  107. shahirwan

    Salam tuan..

    Saya telah bank in RM135.00 dalam akaun maybank tuan dan saya telah email bukti pembayaran berupa slip bank in kpd nurdzalilah@bukuniaga.com.

    Harap tuan dapat maklumkan pada saya sama ada telah terima atau belum bayaran dan email tersebut..??

    Diharap juga buku dapat di hantar ke alamat saya seberapa segera yg mungkin..exam dah dekat tuan..!!!

    Kerjasama tuan amat2 saya hargai..

    Terima kasih tuan.

  108. shahirwan

    Salam tuan..

    Saya dah buat bayaran RM135 semalam dan dah email bukti bayaran.

    Dah terima ke tuan?

  109. aniza

    Salam Tuan/Puan…

    Utk maklumat Tuan/Puan :-)

    saya sudah mendapat buku yg di kirimkan dr pihak Tuan.. :-) :-)
    Terima Kasih byk2 ye sbb dpt mhantar dgn cpat..

  110. nina

    salam,
    Sir, if the book still available (Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD) at the moment ??? my exam will be scheduled on this 10 April.

  111. Salam,

    saya dah masukkan duit dan email bukti pembayaran untuk buku Contoh2 Soalan Peperiksaan PTD. harap buku dapat dihantarkan secepat mungkin pada saya sebelum exam pada 10/04/10 ini.

    terima kasih

  112. aishah sehat

    salam.tuan, saya baru sahaja bank in dan emel kan slip bayaran pd nurdzalilah.
    rm30.00 untuk buku soalan pepriksaan PTD.saya harap pihak tuan dpt mengeposnye dgn scepat mungkin.tq

  113. aniza

    terima kasih Tuan/Puan…

    Maaf kerana ia menyusahkan pihak anda. disini sy ingin mberitahu
    saya sudah membuat pembayaran melalui maybank2u…

    Dan sy juga sudah email pd tuan bukti serta nama dan alamat umah spt yg di minta….
    skrg utk kedua kalinye sy akan menanti buku yg di beli di pintu pagar umah :-)
    terima kasih byk2 tuan..

  114. ain

    salam.saya baru sahaja bank in duit ke account nur dzalilah..sebentar lagi saya akan email kan maklumat yang berkaitan.saya mengharapkan agar dapat buku tersebut dalam masa terdekat ni.tq

  115. samion

    tuan,

    ada stok lagi tinggal tak untuk contoh-contoh soalan peperiksaan PTD dan koleksi isu-isu semasa.. klu ada saya akan bank ke akaun tuan secepat mungkin.. saya tinggal di kawasan bukit bintang kuala lumpur..

  116. Azliny

    Stok utk buku contoh-contoh soalan peperiksaan PTD dan koleksi isu-isu semasa ada lagi tak? Saya akan menjalani peperiksaan pd 10hb ni.

  117. Nurizan

    Salam tuan,

    Saya Nurizan dari Perak. Saya dah bank in RM60 ke akaun yang dinyatakan semalam dari mesin cash deposit batu gajah 1/4/2010 jam 6.44pm. Saya nak buku Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD dan Koleksi Isu-Isu Semasa. Tapi saya tak dapat apa-apa balasan email sama ada tempahan saya sudah diproses atau tidak. Harap dapat perjelaskan hal ini

    Terima kasih

  118. Saya berminat untuk beli buku :
    1. contoh soalan peperiksaan ptd
    2. koleksi isu-isu semasa
    masih ada stok lg tak? jika ada saya akan bank in duit kpd 164294279021 (Nur Dzalilah Mohamad Zabidi).

    Jika sy sudah bank in boleh tak en tolong pos kn buku itu secepat mgkin..dlm ms satu ari bleh kan?

  119. tia

    Salam sejahtera tuan,

    Saya berminat untuk membeli buku contoh soalan peperiksaan ptd dan koleksi isu-isu semasa.
    Masih ada stok lg tak? Jika masih ade stok lagi sya akan bank in ke dalam akaun 164294279021 (Nur Dzalilah Mohamad Zabidi – Maybank)

  120. Shamini

    Salam 1 Malaysia,

    Boleh saya tahu buku Contoh2x soalan peperiksaan PTD itu disediakan sekali jawapannya atau tidak?

  121. Maymay

    i have made payment online just now for purchasing that two books of Contoh-contoh soalan peperiksaan PTD and koleksi isu-isu semasa. I’m looking forward the book that hopefully could reached to my place on Monday. Thank you.

  122. Khadizah

    Hi En Salehuddin,

    I would like to know if the books have been sent? I’ve made my payment on Thursday and have e-mailed on the same day.
    My details:
    Siti Khadizah Binti Harman (deez@deezharman.com)

    Regards.

  123. Hana

    Assalammualaikum Encik Salehuddin,

    “Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD” dan “Kerjaya Sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik Edisi 2009″ masih ada stok? Caj penghantaran adalah percuma atau saya perlu bayar RM5? Encik Salehuddin tulis bahawa caj penghantaran adalah percuma, tapi dibawah harga untuk buku “Kerjaya Sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik Edisi 2009″ ada tulis “Caj Penghantaran: RM5″. Is the RM5 is only applicable for “Kerjaya Sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik Edisi 2009″?

  124. Fenny

    Hello Sir,
    I would like to ask whether the book of “contoh contoh soalan peperiksaan PTD” still have stock for this moment?? , if yes then i would like to make an order and proceed to make payment for you as soon as possible. All the details of payment method, amount, shipment address would stated in my email and send to you once i get confirmation from you regarding the stock of book is still available.Thanks!

    Waiting for your reply!

    Regards
    Fenny

  125. Nor

    Salam,

    bole confirm kalau Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD masih ada stok? saya akan byr melalui online banking.

  126. masni

    Salam,

    Saya telah pun bank in RM30 ke maybank dan telah send email pada dzalilah
    Saya ingin memesan buku CONTOH-CONTOH PEPERIKSAAN PTD..
    saya harap en dapat menghantar buku itu sblum tiba hari jumaat krna saya di kedah dan pejbt pos di Kedah tutup pada hari jumaat.
    terima kasih en kerana menyediakan kmdhn buku ini.

  127. masni

    adakah saya perlu scan slip bank in dan send ke email..
    boleh x kalo saya hanya nyatakan tarikh, masa dan tempat saya bank in..

  128. Denise

    Hi Encik Salehuddin,

    I would like to ask whether the following book are still have stock for this moment?
    1) contoh-contoh Soalan Peperiksaan PTD
    2) koleksi Isu-isu semasa

    if yes then i would like to make an order and proceed to make payment for you by today through Maybank2u once i get confirmation from you regarding the stock of book is still available.Thanks!

    Waiting for your reply!

    Regards
    Denise

  129. diyana

    assalamualaikum, saya ingin bertanya..adakah buku ini masih ada stok?
    jika saya tempah esok, bilakah buku ini boleh dapat?

  130. Ina

    Salam. Buku Contoh Soalan PTD dan Isu Semasa ada stok lg ke?. Sy agak kelewatan. Boleh ke kalau saya datang sendiri untuk dapatkan buku tersebut dan bayaran cash. Kalau saya pesan dan bayaran online pada hari ini, boleh sampai hari rabu ke?

  131. Faiz

    Salam Tuan,

    saya dah send email kepada tuan,untuk pembelian buku Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD.

    harap tuan terima.

    TQ.

  132. Missjuliana Mat Kiah

    Salam En. Salehuddin,

    Adakah buku Contoh-contoh Soalan Peperiksaan PTD dan Koleksi Isu-isu Semasa masih ada stok? Adakah buku-buku ini masih releven sebagai rujukan untuk Peperiksaan PTD Gred M41 yang akan diadakan pada April dan November 2010 ini?

  133. Azril

    Salam,
    Encik, nak tanya. Klu bank in hari ni (5 April 2010), boleh dapat buku CONTOH-CONTOH PEPERIKSAAN PTD sebelum Jumaat (9 April 2010) atau awal lagi tak?

  134. yati

    salam.

    saya telah membuat pesanan dan pambayaran semalam.tetapi tiada maklum balas dari pihak tuan. bagaiman saya nak tahu pesanan saya telah di terima oleh pihak tuan.

  135. afifah

    saya dah buat pembayaran hari ahad lalu. encik dah terima ke?
    bila buku saya akan hantar?
    buku soalan-soalan ptd dan isu-isu semasa.
    harap boleh hantar secepat mgkin.

  136. nad

    saya pun ade buat bayaran ahad mlm isnin..bila akan diposkan?
    tlg balas email saya pls? tq

  137. Fenny

    Hello sir,

    May i know that have you receive my email sent on 04/04/2010??. please give me a reply as soon as possible. thanks

    Regard:
    fenny

  138. HANI BAHIYAH

    ASSALAMUALAIKUM,

    TERIMA KASIH ATAS PENGHANTARAN. PESANAN TELAH SELAMAT DITERIMA PAGI TADI. THANKS BYK2 ATAS KESUNGGUHAN ENCIK….. MOGA ENCIK DIRAHMATI SENTIASA.
    THANKS….

  139. hasmaliana

    blh x COD…exam dis coming saturday..if nk wat payment tru bank & tnggu pos…take time la..could u plz help me..

  140. Jon

    Hi En Salehuddin,

    Saya akan menduduki exam sabtu ni (10/04/10)….sempat tak saya dpt kan buku tersebut pada hari Jumaat sekiranya saya membuat pembayaran pada hari ini. Atau boleh tak kirimkan melalui cara e-book?

    Thanks,
    Jon

  141. atie

    ermm ramainyer yg dapat untuk exam PTD
    saya pn salah seorang dari calonyer
    semoga semuanyer berjaya

  142. maxer

    penghantaran ke kota kinabalu mengambil masa berapa lama?.. sempat tak sebelum peperiksaan pada 10hb April ni?

  143. sofea

    Tuan,
    Saya adalah salah seorang calon yg berjaya ke peringkat temuduga pd Feb yg lepas. Dukacita saya tidak berjaya. Adakah penguasaan bahasa inggeris memberi kesan pada keseluruhan penilaian temuduga? Soalan yg diajukan dlm kedua2 bahasa adalah seimbang. Proses temuduga berjalan dengan lancar dan tidak bermain dengan emosi. Adakah pemilihan calon mengambilkira pembayaran balik PTPTN? Harap tuan dapat merungkai persoalan ini. Sekian, terima kasih.

  144. Anizah

    Salam,
    saya berminat utk mendapatkan buku contoh Soalan Peperiksaan PTD..harap dapat maklumkan pada saya jika ada stok…tk

  145. Ena

    Kalau pos ke Kota Bharu masih sempat ke smpi esok/jumaat melalui pos laju. sila reply/email saya utk saya buat byrn hari ni..kalau di KL, kat mana sy boleh collect?

  146. E

    Assmlkm,

    Lets say kalau saya minta untuk di pos laju, boleh tak? I will pay more untuk pos laju tersebut. Is it possible for to receive it by tomorrow..How much is the total price

  147. SYED MOHD FAHITAR BIN SYED AHMAD

    salam…tuan…masih ada stok ke lagi buku-buku tersebut:-
    1. Contoh-contoh soalan peperiksaan PTD.
    2. Isu-isu semasa.
    3. Panduan temuduga PTD.
    4. Koleksi soaljawab kerjaya sebagai PTD.

  148. Dhea

    salam…sy nk tnye ade lg stok buku

    1. Contoh-contoh soalan peperiksaan PTD.
    2. Isu-isu semasa.

    atau tak?

  149. Firdaues Dzulkiffli

    salam,

    tuan, sy ingin bertny..
    masih ada stok utk soalan buku peperiksaan ini?
    adakah jawapan juga disediakan?

  150. Humaira

    Salam..

    tuan, saya dah bayar n email alamat untuk dapatkan buku tersebut semalam. bila saya boleh dapatkan buku tersebut? TQ

  151. salehuddin

    Wassalam,
    Pesanan saudari telah dihantar dan dijangka akan tiba dalam masa terdekat.

  152. Lydia

    salam, tuan.

    saya berminat untuk membeli buku ini. Adakah masih ada stok?

    terima kasih

  153. sofiahmz

    salam saudara salehuddin, saya bakal mendudki exam ptd pada 13 nov…apakah buku saudara ini update dari masa ke semasa maksudnya mengikut peredaran masa.saya berminat untuk membeli buku saudara untuk rujukan. terima kasih..

  154. Nurul Farhana Binti Mohd Noor

    Salam,

    Buku Koleksi Isu-isu semasa dan buku conton soalan exam ptd masih ada stok lagi tak ??
    Berapa Rm termasuk kos penghantaran ?? terima kasih …

  155. Khatijah

    Salam…
    saya berminat dgn buku contoh-contoh soalan ptd & koleksi isu-isu semasa, masih ada stok utk 2 buku ni?

  156. sofiahmz

    salam saya sudah email untuk membeli buku contoh soalan peperiksaan ptd dan sudah membuat bayaran pada pg ini (29 Oct 2010) sila check..terima kasih

  157. i want to knw this book

    1) cth soalan2 peperiksaan ptd
    2) isu2 sms

    is still available @ not? bcs i’m vry interested on yr book sir… tq…

  158. alya

    Assalamualaikum…..

    saya berminat untuk memiliki buku ini, tapi masalahnya saya akan menduduki peperiksaan 13 november ini, tambahan pula saya tinggal di terengganu, di bimbangi buku ini tiba lewat selepas tamat sesi peperiksaan…. mohon pendapat en.salehuddin

  159. JASNAN

    Assalammualaikum,
    En. Salehuddin, saya akan menduduki exam PTD pada 13 November 2010.
    jika saya membuat tempahan untuk buku “contoh-contoh soalan peperiksaan PTD” adakah penghataran buku tersebut boleh dihantar terus ke rumah saya di kondo rakyat Desa Pantai KL. ataupun penghantaran hanya melalui pos sahaja. sekiranya dapat dihantar terus ke rumah saya maka saya ingin membuat tempahan buku “contoh-contoh soalan peperiksaan peperiksaan PTD” harap maklum….
    Harap Tuan dpt memberi respon secepat mungkin kerana saya amat memerlukan buku “contoh-contoh soalan peperiksaan PTD”

  160. Sarah Akmal

    Salam En. Salehuddin..mahu tanya adakah buku soalan2 pperiksaan PTD masih ada stok lagi?kerana saya ad peperiksaan pada 13hb/11 ini.sempat tak dihantar?

  161. JASNAN

    En.Salehuddin,
    kalau saya buat pembayaran esok untuk 2 buah buku iaitu contoh2 soalan peperiksaan ptd & buku koleksi isu2 emasa berapa jumlah yg perlu saya bayar? dan bilakah buku itu sampai kpd saya?

  162. nazira

    kalau sy nk beli buku ptd tu ada stok lg x?boleh x bg by hand sebab saya nk pakai urgent.tq

  163. NOR FAIZAH

    salam, encik.. saya dah emailkan slip pembayaran dan semua maklumat yang encik kehendaki..mohon di check emailnya…

  164. Haznita

    Salam tuan, im vry interested with ur book “cth soalan2 peperiksaan ptd”. Do this book still in stock? if have, i will make payment by today n then email u the details. kindly confirm. TQ

  165. purple

    hi,saya sudah email untuk membeli buku contoh soalan peperiksaan ptd dan sudah membuat bayaran pada hari ini (30 Oct 2010) sila check..terima kasih.

  166. mac weber

    salam 1 Malaysia tuan,
    saya mau booking 1 BUku contoh2 soalan peperiksaan PTD dan akan membayar melalui online, so ada stock lagi kah buku tersebut tuan? kalau ada saya mahu senaskah buku tersebut. dan sila email kan kpd saya no.akaun dan nama bank akaun tuan tersebut dengan secepat yg mungkin. so berapa lama kah masa utk buku tersebut utk sampai di Sarawak?
    saya mesti beli buku tersebut secepat yg mungkin sebelum 5/11/2010.
    saya berharapkan jawapan daripada pihak tuan.
    Terima Kasih.

  167. CIK NINA

    salam,
    sy sudah bank in RM30 pd jam 11.03pm (30/10/2010). Sy inginkan senaskah buku ‘Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD’ .Sile chek email dan transaksi dari sy.

    regards,
    ROSLINA BT ROSLI .

  168. salehuddin

    Salam, buku tersebut masih ada stok. Nombor akaun dan bank ada diterangkan dalam menu ‘Cara Memesan’ di blog. Tempoh masa penghantaran ke Sarawak biasanya 3 hari bekerja.

  169. nurnabila

    salam, buku ini masih ada stok lagi? kerana saya aka menduduki exam PTD pada 13 hb Nov 2010.

  170. syerina

    Salam, saya dah buat bayaran untuk tempahan buku ‘contoh-contoh soalan peperiksaan PTD melalui Maybank2u pada 31 October 2010 (semalam). Bilakah agaknya saya akan menerima buku tempahan saya itu (alamat penghantaran di Kuala Lumpur).
    Sekian, terima kasih.

  171. YUSNIDA

    Salam,
    saya telah menghantar email beserta bank in slip dan alamat untuk diposkan ke email tuan. harap dpt hantar dengan kadar segera. saya telah membuat bayaran untuk buku “CONTOH-CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PTD”. sekian, terima kasih.

  172. farid shukor

    assalamualaikum…
    saya farid bin shukor, sy dah transfer rm30 utk dapatkan buku contoh-contoh soalan peperiksaan PTD. dan saya akan emailkan maklumat sy melalui email yg pihak tuan nyatakan.
    harap proses penghantaran nya dapat dilakukan dengan tiada masalah.

    terima kasih,
    farid

  173. Hazwani

    Salam.
    Saya telah membuat pembayaran sebanyak RM30 untuk buku contoh-contoh soalan peperiksaan PTD.
    Diharapkan pihak tuan dapat membuat penghantaran ke alamat yang diberikan.
    Kerjasama pihak tuan, amatlah saya hargai.
    Sekian, terima kasih.

  174. nursyazrin nazee mudeen

    salam wbt..Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD masih ade lg x?kalau saya bank in malam ni bila boleh dapat ye..saya di UNiversiti malaya…

  175. Razman

    Salam.
    Saya telah membuat pembayaran sebanyak RM60 untuk buku contoh-contoh soalan peperiksaan PTD and Koleksi Isu Semasa.
    Diharapkan pihak tuan dapat membuat penghantaran ke alamat yang diberikan dengan segera.
    Kerjasama pihak tuan, amatlah saya hargai.
    Sekian, terima kasih.

  176. Salam,

    Saya telah menghantar email beserta bank in slip dan alamat untuk diposkan ke email tuan. Juga telah membuat bayaran untuk buku “Contoh-contoh Soalan Peperiksaan PTD dan Koleksi Isu-Isu Semasa”. Minta diperiksa adakah telah diterima.

    Terima kasih. :)

  177. Mahmudah

    Salam tuan, saya telah membuat bayaran dan menghantar slip kpd emel tuan. Diharap agar tuan telah menerima emel tersebut. terima kasih.

  178. nana

    salam…
    sy dh bank in kan pmbayarn semalam, bertarikh 2/11 utk buku “cth2 soalan peperiksaan PTD dan telah pun sy emailkan slip pmbayaran & alamat tersebut..bp tempoh ms pnghantaran untuk buku itu sampai? …tq

  179. shahrul

    tuan…brape muka surat keseluruhan contoh soalan ni ya?
    banyak tak contoh soalan…saya sangat gentar dengan peperiksaan mendatang ni…
    harap tuan dapat perjelaskan persoalan saya sebelum membuat pesanan..
    terima kasih..

  180. Shahiran

    Assalamualaikum En Salehuddin…
    Saya baru sahaja deposit RM60 ke ke acc Nur Dzalilah.Di harap En dapat menghantar buku
    1. Contoh2 soalan peperiksaan PTD
    2. koleksi isu- isu semasa.

    Terima kasih.

  181. rosila

    sy telah cuba membuat pembayaran melalui maybank2u untuk no. akaun seperti di atas, ttp gagal. adakah o. akaun yg diberikan sah atau ada x no. akaun lain yg boleh saya buat bayaran…plsss…urgent

  182. farid

    salam….sy mempunyai masalah sama seperti saudari rosila…sy tidak boleh membuat pembayaran online kepada no akaun yg diberikan.

  183. FAIZZATUL FARHANA BTE ZULKIFLEY

    saya nk beli buku.boleh x nk minta number fon.Bagi memudah kan proses pembelian

  184. salehuddin

    Wassalam,
    Boleh membuat pembayaran ke akaun alternatif CIMB nombor 14081276811520 (Nur Dzalilah).

  185. salehuddin

    Salam, boleh buat pembayaran ke akaun bank alternatif iaitu CIMB: 14081276811520 (Nur Dzalilah Mohamad Zabidi).

  186. salehuddin

    Wassalam, pesanan saudari telah dihantar dan mengambil masa antara satu ke tiga hari bekerja.

  187. zila ahmad

    salam en salehuddin..

    saya dah email slip pembayaran di cimb.agaknya bila saya boleh dapat buku tersebut? tq.

  188. ChristinaLui

    Hello, I dah bank-in the amount tadi…
    Kindly check this out..
    Harap2 receive the buku secepat mungkin..
    Terima Kasih~!!
    Boleh tak replykan i, receive amount ke tak?

    thank u~~!!

  189. Fatin

    Salam Tuan.. saya baru terjumpa blog tuan ini. dan saya antara calon2 yang akan mengambil peperiksaan PTD pada hari sabtu ini. Puas saya mencari buku2 yg berkaitan PTD di kedai2 buku (terutama MPH, POPULAR dan KINOKUNIYA) malangnya tiada.. Jadi saya hanya dapat membeli BUKU PENGAJIAN MALAYSIA. Saya adalah graduan dari fakulti senilukis seni reka uitm yang tiada asas langsung dalam pengetahuan sains sosial apatah lagi ekonomi2 malaysia.. Tapi saya agak berminat bila mendengar cerita rakan (beliau sudah pun menjawat jawatan ini) tentang skop2 kerja sebagai seorang pegawai PTD. Lantas saya cuba untuk memohon, dan permohonan saya mendapat balasan (agak terkejut). Bolehkah saya meminta jasa baik tuan untuk berkongsi tips2 menjawab soalan2 yg akan dikemukakan. Memandangkan masa sudah amat suntuk jika saya ingin memesan buku tuan… sekian terima kasih..

  190. HIMALINI

    kalau saya buat pembayaran RM30 + duit poslaju (untuk pengahantaran melalui pos ekspres boleh tak??)

  191. salehuddin

    Wassalam, sebenarnya kebanyakan kedai buku telah kehabisan stok buku berkenaan PTD.

  192. purnima kadarasen

    salam 1 Malaysia, encik kalau saya bayar melalui cimb clicks hari ini,dalam berapa hari saya boleh dapatkan buku tersebut. kediaman saya di shah alam.

  193. Baru je jumpa link ini, rasanya tak sempat untuk beli hardcopy untuk baca kerana besok sudah hari peperiksaan. Inging memesan ebook. Bolehlah tuan tolong email saya cara untuk bank in kepada tuan? Sekian, terima kasih.

  194. fauzi

    Salam… saya dah buat pembayaran pada 10 Januari 2010 untuk mendapatkan buku contoh2 soalan PTD. Harap tuan dapat menguruskan pembelian ini dengan segera. Terima Kasih

  195. Nani

    Salam, En. Salehuddin, adakah stok untuk buku ini masih ada? kalau ada , saya ingin order. Terima Kasih:)

  196. Nani

    Salam, En Salehuddin, saya telah membuat pembayaran untuk pembelian buku sontoh soalan PTD sebentar tadi dan telah emelkan maklumat lengkap ke bukuniaga bagi urusan penghantaran. Harap en. dapat uruskan pembelian ini. Terima Kasih.

  197. ida

    Salam En. Salehuddin, setakat hari ini masih ada stock lagi untuk 2 buku di bawah?

    1) Contoh-contoh soalan peperiksaan PTD
    2) Koleksi Isu-Isu Semasa

    Kalau ada saya nak bank in sekarang.

  198. ida

    Salam En. Salehuddin,

    Saya telah pun membuat pembayaran dan bukti pembayaran telah di emel ke bukuniaga@yahoo.com sebentar tadi.

    Mohon tuan untuk membuat penghantaran ke alamat seperti yang dimaklumkan dalam emel tersebut bagi 2 buah buku ini:

    1) Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD
    2) Koleksi Isu-isu Semasa

    Terima kasih.

    Ida

  199. Nancy Anak Maked

    Selamat Pagi Encik, saya baru sahaja bank in RM30 untuk CONTOH-CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PTD ke akaun CIMB Nur Dzalilah Mohamad Zabidi. Sila hantar ke alamat yang telah saya emailkan ke bukuniaga@yahoo.com.

  200. Nancy Anak Maked

    Selamat Pagi Encik,
    Buku Contoh-contoh soalan peperiksaan ptd dah sampai pada hari sabtu tu….thank you encik.

  201. Faizah

    Salam En. Salehuddin,

    Buku Contoh2 soalan peperiksaan PTD masih ada ke?
    Kalau ada saya nak 1.

  202. yasir

    how much do i need to bank in for the whole set of books? all 5 of them all together.

  203. yasir

    Saya sudah pun membuat pembayaran utk buku2 tersebut. Sila semak email tuan untuk bukti pembayaran.

  204. anis

    sy telah membuat byrn dan mnghntar butiran pmbyrn serta alamat lgkp ke email yg dberi.harap sy boleh terima buku asap.tq

  205. IEDA

    SALAM ENCIK, SAYA DAH BUAT PEMBAYARAN UNTUK BUKU CONTON-CONTOH SOALAN EXAM PTD…SILA SEMAK..TQ

  206. anne

    salam encik..masih ada stok utk buku contoh-contoh soalan peperiksaan PTD?saya nak order satu..

  207. nak jadiptd

    salam en, ade lagi tak stok sy nak beli secara COD di kawasan gombak.
    sy boleh dihubungi di 013-3536426

  208. salehuddin

    Wassalam,
    Ada lagi stok. Pesanan secara COD boleh dibuat di Suite 201, MBE Alamanda Putrajaya.

  209. wanie

    Assalamualaikum En,
    saya berminat untuk memiliki buku ini sebagai rujukan. Jika buku ini saya beli dan buat pembayaran pada hari ini juga, bilakah akan diperolehi? kerana saya tinggal di kedah.

  210. Xaty

    Assalamualaikum En Salehuddin,

    I’m interested on your book “Contoh-contoh Soalan Peperiksaan PTD”. I would like to buy the book but can you kindly please confirm first whether the account CIMB: 14081276811520 (Nur Dzalilah Mohamad Zabidi) is up to date?

    Looking forward for your reply. Thank you for your kind understanding.

  211. nisya

    salam,
    En. sy akan menduduki exam ptd pd 16hb july 2011. buku cth2 soalan pepriksaan ptd masih ada stok ker?boleh kah sy mendptkan num tel en agar mudah utk sy berurusan dgn en?en boleh email kan num hp ke alamt email sy.terima kasih.(khairunnisa.i@maybank.com.my/tomatoeman_87@yahoo.com

  212. miss hanim

    Slm,encik sy ingin membuat pembelian buku contoh-contoh soalan PTD.Masih ada stok ke?

  213. Rodziah Lokman

    salam encik..
    saya nak respon encik samada sy boleh bank in skrg tak?untuk buku contoh2 soalan peperiksaan ptd.

  214. assalamualaikum
    Dear tuan salehuddin,
    im quite interested to buy your book (Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD & Koleksi Isu-Isu Semasa) but im quite worried if it would be send and be In my hand ASAP.Examination would be held on july 16th 2011.
    Is it possible for you to ensure it would be in my hand ASAP?

  215. Catherine

    Slm, En. Sy br terima surat akn menduduki exam PTD pd 16/07/2011. Sempatkah jika sy beli buku cth2 soalan peperiksaan PTD? Sy ni Sarawakian.

  216. amalina

    Salam encik, saya ingin dapatkn buku ini.
    Masih ada lagi stok ke dan harganya adakah masih sama.
    Kalau boleh saya ingin dptkn dlm minggu ini..

  217. intan

    salam, en salehuddin, sy dh mmbuat pembayaran ke akaun utk mmbeli buku tersebut..minta en salehuddin semak email yg dibuat..

    terima kasih..

  218. intan

    salam, en salehuddin, sy dh mmbuat pembayaran ke akaun utk mmbeli buku tersebut..minta en salehuddin semak email yg dibuat..dan bila saya boleh mendapatkan buku tersebut? exam sy 16.7 ni..

    terima kasih..

  219. eina

    salam..sy telah membuat byrn dan mnghntar butiran pmbyrn serta alamat lgkp ke email yg dberi.diharap saya boleh dapat buku secepat mungkin..terima kasih

  220. ieta

    Salam, buku ni masih ada stok lagi x? saya berminat untuk mendapatkannya. sy juga akan menduduki exam ptd pd 16hb july 2011.email saya:ieta_aries@yahoo.com. Terima kasih.

  221. amelia

    encik salehuddin,

    Saya sudah order buku contoh soalan PTD tadi dan telah emailkan slip pembayaran. Diminta hantarkan buku secepat mungkin, boleh sampai dalam masa 3 hari?? terima kasih

    Amelia

  222. matlamat

    salam……encik, ade stok buku ag ker? cam menarik je…nak beli 1….utk kawan saya..die kena p exam

  223. wawa abdulllah

    salam..sy tlh membuat payment untuk buku ni dan telah emailkan ke email encik..harap mendapat maklum balas dr pihak encik.

  224. Afiq

    saya nak bank in ni, akan mail kan receipt dlm before tonight, bleh x post buku ni esok?

  225. eisya

    Salam. buku ni masih ada stok tak? Next week ada exam PTD 16 Julai 2011. Kalau pos pergi Sarawak, berapa total semua nya? Nak guna Pos Laju.

  226. bella

    Boleh COD di MBE alamanda Putrajaya?

    cash on delivery ye…cam mana nak buat arrangement? saya prefer COD

  227. lina

    encik, sy sudah bank in kan ke cimb anda,diharap dpt proses secepat mgu. sy memerlukan buku itu dlm minggu ni. butir2 pembayarn sudah sy emel kan ke emel anda. TQ..

  228. Norlin

    bole bg no tel x? sbb sy nak amik sndr buku nih sbb sy da kesuntukan mase..exam sy 16 july nih

  229. siti syaziani

    Salam, buku nie still ade stok ke? saya ada exam pada 16 hb nie. bile boleh dapat?

  230. salehuddin

    Wassalam, masih ada stok tapi terhad. Boleh dapat dalam masa satu ke tiga hari bekerja.

  231. Nurhidayah

    Salam en, still ada stok contoh2 soalan ptd??sy bminat dan esok sy akan bank in 30. trm kasih

  232. Salam en.. masih ada lagi stok cnth2 sln ptd?sy akn mddki exam 16hb ni.. dan arini jgk sy akn bank in RM30 ke akaun Nur Dzalilah.. amat berharap akn buku tsebut. trm ksh

  233. ain

    Tuan, saya sudah memasukkan rm30 ke akaun 164294279021 (Nur Dzalilah Mohamad Zabidi). Harap sangat dapat memiliki buku tersebut (contoh soalan peperiksaan PTD)dengan segera. Terima kasih

  234. syazwana

    Salam,
    saya ada emelkan slip pembayaran pada pagi ini. dri islahgirl..Ada tak tuan terima emel tersebut?

    Terima Kasih.

  235. Taufik PJ

    En Salehuddin

    Saya sudah membuat pembayaran untuk buku ini melalui CIMBClicks. Detail pembayaran dan butiran berkaitan juga sudah diemelkan. Harap tuan dapat berhubung dengan saya mengenai buku ini selepas ini, terima kasih.

    -Taufik PJ

  236. syakira binti mohd yasim

    salam, buku ni ada lagi ke?klu sya bank in hari ni bila blh dapat?

  237. Ezzaty

    Sala, sy sudah buat pembayaran di akaun CIMB. Mohon check. Smoga encik dpt mempercepatkan proses penghantaran. Terima Kasih.

  238. fara

    salam en salehudin i just bank in to ur maybank account for Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD.

    Thanks
    fara

  239. asraf

    saya akan menduduki peperiksaan ptd pada 16 julai ini..apakah tip2 soalan yang bakal keluar..

  240. Faizah

    buku ni hanya dihantar melalui pos? tak boleh dptkan di mbe? buku cth soalan peperiksaan

  241. Melissa

    Hi Sir,

    I’m one of the candidate for the PTD Exam next week..unfortunately, I just received my letter early this morning and I only got less than 2 weeks to study for this exam. I attended the exam 2 years ago but I failed. So any other tips that you can share with us? and by the way, the books, are there still any stocks available? You’ll poslaju it to Kuching right?

    Thank you and have a great day.

  242. Nini

    Salam.
    Boleh saya tahu,buku ni masih ada stok atau tidak?
    Kalau masih ada saya ingin bank inkan duit hari ni juga

  243. Yus

    My exam will be on 16/07/2011, if I want to buy the book can you send it before monday?which is on 10/07/2011??my address is in Sabah.Do you think the book can arrive on time? I juz want to make sure before I made a the paymenyt..Thank you…

  244. Mohd Rushdan

    Salam en Salehuddin,

    Kalau saya di Labuan macam mane ye? blh tlg pos sekali kan..

  245. Salam En Salehuddin, sy sudah bank-in RM 30 (akaun CIMB) untuk buku Contoh-contoh soalan PTD.. segala maklumat akan sy emailkan.. tlg hantarkan scepat yang mgkin.. terima kasih.

  246. Jayaselvi Periasamy

    Hello En Sallehuddin
    Suami saya kerja kat putrajaya, tapi semalam dia pergi check, takde. masid ada stok ke untuk buku Contoh contoh soalan Peperiksaan PTD di MBE? apakah tu MBE? adakah ia dalam alamanda shopping centre atau bangunan tersendiri? semalam, dia sempat pergi ke MPH dan beli buku Kerjaya sebagai PTD aje. suami saya tak dapat nak cari MBE ni untuk mendapatkan buku buku lain, sir.

    tolong sila kemudikan kami ke MBE.
    terima kasih, sir. i would really appreciate your help in this. i am scheduled for an exam next week and would really want to grab this opportunity. i would be very grateful for your guidance, sir. Thanks.

  247. Ct Maryam

    Salam encik, saya da bank in duit td, harap2 masih ada stok. cz next week sy ada exam.. tq.

  248. eda

    saya berminat nk dptkan 1 . saya akan bank in dan emel en secepat mungkin..klw sms detail pada encik boleh selepas saya bank in?

  249. sofi

    assalamualaikum..saya dh bank in duet semalam..harap Tuan dpt menghantar buku cth peperiksaan itu secepat mungkin..terima kasih :)

  250. swapna

    saya sudah mailkan bukti pembayaran ke email ke bukuniaga@yahoo.com. saya bayar melalui cimb clicks semalam (6th july 2011). harap sangat yang saya dapat terima buku tu secepat mungkin.. thank you..

  251. aeyn

    sy ade hantar email untuk maklumat pembayaran.mudah2an ada tindakan susulan..terima kasih ,”’)

  252. mizz

    encik,assalammualaikum…
    buku contoh soalan peperiksaan ptd masih ada ke?
    jika ada, saya akn memesan pada hari ini.
    saya berharap akan mendapat maklum balas segera dari pihak encik.
    tq.

  253. emy..

    saya nak order boleh ker? sbb saya akan mengambil ujian PTD pd 16/7/2011 ini..
    harap tuan boleh beri sedikit informasi..

  254. zira

    sy baru je bank in arini dan sy dh emel details sy….hrp dpt pos dgn segera ye…terima kasih^^

  255. ptdexamcandidate

    Salam bang, buku ni ada lagi tak? saya duk shah alam, kalau abg duk dekat2 sni leh bli by hand ke x?

  256. Rodziah Lokman

    saya sudah menerima buku tersebut.terima kasih encik salehuddin.semoga saya dapat menduduki peperiksaan dgn tenang..amin

  257. east

    salam..en.salehuddin..
    boleh ke saya order lagi wlapupun dah smapai tarikh tutup..???
    sbb sy ade exam 16hb nie…

  258. Lisa Sofie Adam

    Salam, baru jumpa juga blog ni, xda cara lain ka nak bli buku ni? maybe beli directly or any other alternatives. mintak tlg sgt2. ada cara lain x?

  259. Ahmad Shah

    Maaf, Tuan, ada kesulitan yang tak dpt dielakkan, merayu pertimbangan nak beli buku Tuan. walau pun terlepas deadline, mohon pertimbangan Tuan nak beli buku Tuan… exam minggu depan…

  260. siti suraini

    salam, stok buku masih ada lagi ? Tarikh exam saya 16/07/2011. Harap saya dpt study sebelum hari tersebut.

  261. jaja

    En. Salehuddin, kalau saya nak buat pesanan utk buku contoh2 soalan tu masih boleh lagi ke?? tarikh peperiksaan saya 16/07/2011 dan saya sekarang di kedah.. penghantaran secara pos laju ke??

  262. kapten

    cik, boleh saya order lg?baru jumpa blog nie…kalau boleh saya bankinkan malamnie.Lokasi saya d kedah…boleh x sampai sebelum jumaat

  263. As salam En Salehuddin. Saya baru dapat tahu bahawa saya perlu menduduki peperiksaan PTD pada 16 Julai 2011, Sabtu depan. Boleh saya dapatkan buku Contoh2 Soalan peperiksaan PTD secepat mungkin? Bolehkah saya beli di MPH atau mana2 kedai buku? Saya sanggup datang ke tempat encik untuk membeli buku ini. Sila hubungi saya dengan kadar segera – Hazline Binti Mahmood, 012 934 6634.

  264. salehuddin

    Wassalam, buku tersebut hanya boleh didapati melalui blog ini. Boleh datang datang ambil sendiri.

  265. salehuddin

    Kami boleh cuba hantar tetapi tidak jamin akan sampai pada masa yang dikehendaki.

  266. Salam,

    Encik Salehuddin, saya dah pergi ke MBE Alamanda, tapi dimaklumkan tiada jualan buku tersebut di sana.

  267. salehuddin

    Wassalam, MBE Alamanda hanyalah alamat mail box Buku Niaga Ent. Tiada aktiviti jualan di sana.

  268. jaja

    En. Salehuddin, buku ini takde ke yg secara ebook?? kalau ebook boleh via email jer… jimat masa utk delivery…

  269. salehuddin

    Salam, perkara tersebut selalu dibincangkan. Namun setelah melihat baik buruknya, adalah lebih baik dalam bentuk fizikal sahaja setakat ini.

  270. ila

    asalam en salehuddin..kt mana yea kalau sy nk bl direct buku ni dr en..sy br terbaca blog ni..kalo pos express brapa lama ms yg di ambl utk smpai?tq

  271. salehuddin

    Wasaalam, kalau guna Pos Ekspres ia ambil masa antara satu ke tiga hari bekerja.

  272. nurshahirah

    en saleh.. saya ingin membeli dan mengambil direct boleh x? boleh jimatkan masa penghantaran,,,,

  273. hanif

    encik saya nk beli buku tu on the spot..kt mane alamat yg saya boleh pergi???
    tolong encik…

  274. salehuddin

    Boleh dengan cara pesan, sah dan ambil sendiri di tempat dan masa yang ditetapkan melalui emel.

  275. s.fazlina

    ok..boleh saya tahu dimana lokasi yang available untk di ambil..kerana saya berada di perlis..takut2 saya dapat ambil pulak dan mnyusahkan pihak encik..

    terima kasih

  276. feri

    Salam,

    mbuku ni masih lg dijual ke?dimana lokasi yg blh saya ambil?
    Ni tel saya 0193751592

  277. feri

    salam..

    masih ada lg ke buku ni??jiak sy berada di shah alam,di mana lokasi terdekat perlu sy ambil??

  278. jaja

    Salam en salehuddin, saya telah emailkan bukti pembayaran sebanyak RM30 utk buku contoh2 soalan exam PTD ke email bukuniaga@yahoo.com…. pohon tuan utk memproses dgn segera…. terima kasih…

  279. salehuddin

    Untuk luar Lembah Kelang, biasanya dihantar secara Pos Ekspres. Manakala di Lembah Kelang boleh datang ke Alamanda, Putrajaya.

  280. Izzah

    Salam ,i lived in Precint 9 Putrajaya.can i meet u tomorrow evening to buy the book .meet u in Alamanda.you name it the time u prefer .thanks

  281. fatin

    salam..en..saya baru trime surat.kalo nk beli buku n amek sndr, mcmana prosesny..dmana nk wat byrn n nk amek buku..peksa on this saturday

  282. fatin

    en..alamanda nak jumpa d mana ye? dtg sana trus amek ke @ macamana? ni no tpon saya..016-2363009…pleasseeee ek

  283. salehuddin

    Wassalam, boleh temui kami di hadapan MPH Bookstore, Alamanda, Putrajaya jam 8.00 malam.

  284. Yuszah Nor Hidayah

    saya baru dpt surat dan ingin memiliki buku ini..exam saye hari sabtu ni..boleh x saya dapatkan buku ni?

  285. atiqah

    Salam en salehuddin, saya duduk di putrajaya, saya nak beli buku ni by hand..bole dpt mlm ni x? 017-3900963Ieqa..sy exam sabtu ni

  286. nura

    salam en.Salehuddin,
    saya ada beli buku contoh2 soalan exam PTD ni utk last exam hari tu.
    boleh saya tau adakah kandungannya masih sama atau ade update baru?

    kalau ada update yg baru saya nak order lagi.

    terima kasih.

  287. siti suraini

    salam,

    Saya masih belum mendapat buku yang saya pesan. Bayaran telah dibuat pada hari Isnin.
    Harap dapat hantar hari ini.
    Pleasee…!!
    Saya sudah kesuntukan masa utk mentelaah..

  288. syed

    Salam en Salehuddin,

    Sy berminat untuk membeli buku ni. boleh x sy beli by hand dr encik?ok x klu kite jumpe esok di alamanda putrajaya dlm pukul 1.00 ptg? syed – 0193885407

  289. Norfairos

    Tuan Salehuddin,

    Salam. Sy ingin membeli buku contoh2 soalan PTD. Mohon pengeshan tuan sekiranya buku tersebut masih mempunya stok. Sy akan membuat pesanan seperti yang digariskan pada blog.

    Terima Kasih

  290. FarahOsman

    salam… saya masih belum dpt pesanan buku saya…bayaran sudah dibuat pada 29/8/2011 dan bukti pembayaran juga sudah diemail. Harap maklum.

  291. Fatin

    tuan, sy ingin beli buku ini… pembayaran sy akan lakukn pada keesokan hari ye… slip pmbayran akn sy emelkn sejurus selepas pmbayran..

  292. Naim

    Salam….saya nak tanya…buku Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD & Koleksi Isu-Isu Semasa ada stok lagi tak…lagi satu buku contoh soalan exam PTD tue berdasarkan soalan lepas2 ke bukan dan kalau berdasarkan soalan lepas2 saya nak tau sampai soalan tahun bila….maaf terlalu banyak soalan….TQ….

  293. Asha

    tuan, adakah kelima2 buku tuan boleh digunakan untuk exam yg akan dtg pada tahun 2012 ni. sy berminat untuk memilikinya, konsepnya masih sama ke? atau kena tunggu sampai tarikh exam diumumkan. atau boleh saya mula baca dari sekarang.

  294. Ayue

    sy ade email kat email diats tp tiada reply..xpela, sy akn buat pembayaran secepat mungkin n notify tuan sekiranya pembayaran telah dibuat.terima kasih

  295. nana suzanah

    salam….payment dah d buat & suda email bukti pembayaran. tapi tiada jawapan. boleh tolong reply email & pos secepat mungkin. tq.

  296. Aishah

    Assalamualaikum..nak tanya buku soalan ptd ada stok lagi? ada berapa soalan ye semuanya dalam buku tu??TK

  297. Aiza

    Salam En.Salehuddin,
    Buku2 tersebut ader stok lagi tak? saya berminat untuk membeli..TQ

  298. Nik

    Salam En. Salehuddin, buku nie ade lagi x? sempat lagi ke order kalau sy exm on 12/5/2012 nie? Thank u so much..

  299. Salam, saya telah membuat pembayaran dan menghantar resit bank in melalui emel kepada pihak tuan untuk membeli buku “contoh-contoh soalan peperiksaan PTD” sekian..

  300. ershana

    salam encik…sy da nak bayar buku ne ari ne…kalo antar courier brpa ari bole smpai?sbb next week da exam..takut tak sempat buat persediaan

  301. siti_suhaila

    Salam En. Salehuddin,
    saya tlah membuat pembayaran & emel nama buku, bukti pembayaran, nama dan alamat ke bukuniaga@yahoo.com. diharap saya menerima pesanan a.s.a.p. terima kasih. .

  302. yafiza

    Salam.Sy telah membuat bayaran melalui cimb clicks dan telah menghantar bukti pembayaran dan keterangan yg diperlukan melalui email.Harap maklum.Tq.

  303. Zurina

    Salam…

    Tuan, stok buku “cth2 soalan PTD” masa ade lg ke? 12hb 5 ni sy ade peperiksaan tu. Kalau ade, sy mmg nk beli. Thanks.

  304. Sazly Anuar

    Salam En. salehuddin, saya berminat mendapatkan buku cth2 soalan peperiksaan PTD. Selain daripada pembayaran secara bank in, bolehkah saya pergi berjumpa dengan Encik secara terus dan membayar harga buku tersebut secara tunai? Saya perlu mendapatkan buku tersebut dengan kadar segera memandangkan peperiksaan dalam tempoh masa kurang seminggu sahaja lagi. Terima kasih.

  305. ershana

    encik sila balas msg atau email sy secepat mungkin…sy suda masukkan wang sebanyak RM60 utk membeli buku conth exam ptd dan koleksi isu semasa semalam….sy harap encik dapat respon secepat mungkin

  306. azizah

    Salam,sy dh buat bayaran dan dah email resit. saya harap boleh dapat buku secepat yg mungkin kerana exam minggu depan…terima kasih banyak2…

  307. salam tuan..sy nk tny buku ni still boleh digunakan ke klau exam 12/5/2012 ni…maksud sy format dia still sama ke?? klau sama sy nk order 1..

  308. izzati

    Salam,buku ini masih ade stok tak?kalau saya buat pesanan esok,sempat tak sampai hari selasa minggu depan.

    Terima kasih.

  309. shan

    salam sejahtera,
    Masih ada stok utk buku cth-cth peperiksaan ptd? Kalau bayaran dibuat hari ini, bilakah paling awal boleh dapat buku encik? Saya duduk di jb.

  310. citra

    Salam Tuan,
    Saya sudah bank in RM30.00 ke akaun CIMB pada 3/5/2012 utk Buku Contoh-contoh Soalan PTD.Bilakah saya akan menerima buku tersebut? Harap Tuan dapat respon ke email saya citramasayu.hamzah@citi.com secepat mungkin.Sekian Terima Kasih

  311. salam. masih ada stok x? kalau boleh saya perlukan encik pos buku ini dalam masa 1 hari. sbb exam ptd 12 mei ini. kalau boleh baru saya nak buat bayaran. rasa encik boleh?

  312. salehuddin

    Salam, terdapat beberapa buku masih belum dikemas kini. Makluman akan dibuat selepas usaha tersebut selesai dibuat.

  313. fiza

    ada lg x? lau ade sy nk buat payment terus coz 13 hbln sy ade exam ptd. saya berharap adanya buku contoh soalan dapat membantu sya

  314. Salam Tuan,
    Masih ada lagi ker stok contoh-contoh soalan peperiksaan PTD? Saya memerlukan agak segera kerana peperiksaan akan berlangsung pada 13/04/2013. Utk pengetahuan tuan, saya tinggal di Taiping. Saya akan bayar lebih untuk kurier ekspress sekiranya buku tersebut masih ada stok. Thanks tuan

  315. Sitie

    kalau bayar hari ini boleh x mintak tolong hantar hari ini juga..esok saya mahu buku ini.urgent

  316. Assalammualaikum…..

    Saya nk beli buku:
    1. Contoh-contoh soalan peperiksaan PTD. (RM30)
    2. Isu-isu semasa. (RM30)
    stok masih ada lagi x? klau sy bank in esok bila boleh dpt?

    Terima kasih

  317. hidayah

    Saya nk beli buku nie masih ada stok ker? Exam ptd saya 13 julai nie sempat x smpai seb 13 klau saya bank in mlm nie?

  318. siti

    Salam…saya just baru tau yang sabtu nie saya tpilih untuk exam PTD…rasanya sempat x saya dpat buku nie dlm this weekday if saya buat payment tomorrow?

  319. NOOR AINI BINTI ISMAIL

    Assalamualaikum, sya berminat utk membeli buku ini, so saya kena bank in dlu dan sejurus itu emel kepada anda la kan? sempat x ya kalo sya bank in esok hari sbb sya skrg berada d sabah. :(

  320. fiza

    en salehudin,boleh sy tau mph or tesco mane ye coz sy mmg nk guna cpt tuk exam sbtu ni.

  321. Munirah Mustaffa

    Saya duduk area shah alam,boleh x if saya nak amik sendiri kat encik buku nie.. Lg cepat.. encik duduk area mane ea?

  322. puteri

    Assalamualaikum,

    saya sudah bank-in RM30.00 (maybank) untuk buku contoh soalan peperiksaan PTD. Bila boleh saya dapatkan buku tersebut. Harap dapat respon dari tuan ke email saya blackwhite1209@gmail.com. Terima kasih.

  323. ct

    assalam, saya dah transfer rm30 ke amybank hari ini, bile boleh dapat ye sebab saya exam ptd 13.04.2013 ni

  324. agi

    slmt sejahtera. nak tanya, sy exam besok pagi, tp sy nak buku contoh soalan -soalan peperiksaan ptd. boleh sy tahu, bagaimana cara penghantarannya? pos? atau hantar terus ke rumah?terima kasih.

  325. Nur Liyana 'Adila Bt Haris

    Salam, encik.
    Sekarang dah 2014, last comment bulan 4 2013.
    Saya nak tanya, encik masih jual lagi ke..?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s