Buku Panduan

Laman

Buat peminat kerjaya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik,

Kini anda boleh memiliki buku-buku rujukan mengenai kerjaya Pegawai Tadbir dan Diplomatik’ :

1. Kerjaya Sebagai Tadbir dan Diplomatik

 cover-buku-ptd-ii

(Klik untuk lihat kandungan)

Isi kandungan :

- panduan dan tip-tip menghadapi peperiksaan memasuki perkhidmatan awam

- panduan dan tip-tip menghadapi PTD Assessment Centre

- panduan dan tip-tip menghadapi temuduga PTD

- panduan kelayakan yang diperlukan

- suasana sebenar dan panduan dalam kerjaya

- senarai kemudahan dan faedah dalam kerjaya- dan banyak lagi

Harga : RM20.00

Kos penghantaran : RM5.00

Jumlah bayaran     : RM25.00

2. Soal Jawab Kerjaya PTD

Isi  kandungan:

* soalan dan jawapan popular kerjaya PTD

* soalan dan jawapan popular menghadapi peperiksaan PTD

* soalan dan jawapan popular menghadapi PAC

* soalan dan jawapan popular menghadapi temuduga PTD

* dan banyak lagi

Harga : RM30.00 sahaja

Kos penghantaran : Percuma

3. Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD

Buku  lengkap dengan dengan :

* kelima-lima seksyen soalan peperiksaan PTD :

Seksyen A : Pengetahuan Am Mengenai Malaysia dan Alam Sekeliling

Seksyen B : Daya Menyelesaikan Masalah

Seksyen C : Pengertian dan Kefahaman Terhadap Esei-Esei

Seksyen D : Esei Bahasa Melayu

Seksyen E : Esei Bahasa Inggeris

* ratusan soalan

* sesuai untuk latih tubi

* jawapan dan skema jawapan disediakan

* format terkini

* pertama di pasaran

* stok terhad

Harga : RM30.00 sahaja

Kos penghantaran : Percuma

Jadi tunggu apa lagi? Miliki senaskah sekarang!

4. Panduan Temu Duga PTD

Buku ini mengandungi :

* langkah-langkah menghadapi temu duga PTD

* senarai semak sebelum ditemu duga

* tip dan panduan sebelum, semasa dan selepas temu duga PTD

* puluhan tip-tip praktikal dan pernah diuji

* dan banyak lagi

Harga : RM20.00 sahaja

Kos Penghantaran : Percuma

5. Koleksi Isu-Isu Semasa

Buku ini mengandungi :

* senarai isu-isu utama peringkat negara dan dunia

* nota ringkas dan padat bagi setiap isu

* isu-isu dari pelbagai sektor

* penjelasan menggunakan bahasa rasmi dan mudah difahami

Harga : RM30.00 sahaja.

Kos penghantaran adalah percuma.

(Klik untuk lihat kandungan)

6. Cepat Pandai Bahasa Inggeris

(Klik untuk lihat kandungan)

Buku ini mengandungi:

* bagaimana membina keyakinan berbahasa Inggeris
* bagaimana menggunakan bahasa Inggeris dengan betul
* bagaimana mengubah kerangka minda terhadap bahasa Inggeris
dan banyak lagi

Harga : RM14.90

Kos Penghantaran : RM5.00

7. Pintar Bahasa Inggeris Melalui Kaedah Greek dan Latin

Buku ini mengandungi :

*  Akar Kata Dan Bahasa Inggeris

* Akar Kata Greek Dan Latin

* Penggunaan Akar Kata Dalam Konteks

* Kosa Kata Lanjutan 1

* Kosa Kata Lanjutan 2

*  Kosa Kata Lanjutan 3

* Pemantapan Dan Pengkayaan Kosa Kata

Harga : RM22.00

Kos Penghantaran : RM5.00

Apa Kata Pembaca

Dear Tuan Salehuddin,

 I would like to take this opportunity to express my sincere appreciation for your contribution to share the knowledge in PTD career with all who seeks it. Today is a historic day for me as I have succeeded the PTD interview held 3 weeks ago. Your writing have very much inspired me. Your books like Kerjaya Sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik, Panduan Temuduga PTD and others have help me a lot through my journey in achieving my goals. Even though we haven’t really met, I really admire your humble attitude and spirit in rendering useful service. I would like to wish you all the best in life and may one day we will have the opportunity to meet one another.

 
Sincerely Yours,
Wan Ahmad Hisyamuddin

Assalamualaikum tuan
Saya telah selamat menerima buku-buku yang dipesan dalam keadaan baik.Terima kasih yang tak terhingga saya ucapkan pada tuan.Semoga usaha tuan membantu kami sentiasa diberkati ALLAH.
Halimah Mohamad Hamdan

Your crediblity is most admirable according to your achievements and your tips and answers based on my survailance had seem to be justified..
regards
John Doe

Encik Salehuddin…saya pernah membeli buku Kerjaya PTD melalui pos pada hujung Februari yang lalu…Tahun ini merupakan cubaan kali pertama dan kini saya baru sahaja mendapat keputusan LULUS temuduga PTD pada September lepas.
Diyana

Salam buat Encik Salehuddin, bt pengetahuan En.Salehuddin, saya telah mendapatkan buku hasil tulisan saudara. Sememangnya byk informasi dan pengetahuan yang diperolehi mengenai sejarah dan tokoh2 serta bidang tugas PTD.
Addilla

Terima kasih kerana menulis buku kerjaya sebagai PTD… banyak info2 yg menarik tendapat dalam buku ni… walaupun mengalami sedikit kesukaran untuk mendapat kan buku ni.. setelah pegi 4 MPH akhirnya sy dpt buku ni di MPH Giant Shah Alam…terima kasih sekali lagi..
Mohamamad Azri

Saya telah membaca buku ini secara online di google books. Selepas habis membaca, memang saya rasa puas hati dengan kandungan dan panduan yang terdapat dalam buku ini… terima kasih kerana sudi berkongsi pengalaman dgn kami semua terutama saya yang memang bercita-cita untuk menjadi PTD…Namun rezeki belum lagi memihak pada saya, cuma saya harap dapat dipanggil ke peringkat temuduga nanti….
Mila

Salam.en salahuddin,jutaan terima kasih sy ucapkan atas maklumat yg amat2 berguna.smoga
Allah merahmati saudara atas kesudian berkongsi ilmu ini insya Allah.kalau di terengganu kt mane blh sy dpatkan buku ini ye?sy memamg berminat dengan kerjaya PTD ni lebih2 lg yg berkaitan dasar dan polisi,Hubungan luar negara,dan keselamatan.terima kasih atas komen saudara.
Ahmad

En. Salehuddin, mula-mula saya nak ucapkan terima kasih byk2 kerana buku dan laman blog nih telah membantu saya dari mula saya exam, PAC dan last skali interview pada 25 feb lepas. Alhamdulilah, saya lebih bersedia dan lebih confiden semasa menduduki setiap ujian yg dijalankan. terima kasih.
Farra Adiba

Saya telah berjaya dalam temuduga bulan lepas, terima kasih atas nasihat Tuan melalui blog ni
dan buku Kerjaya sebagai PTD.
ck

Saya dah lulus pre-PAC INTIM 12/12/2009. Maybe next month dapat interview kot. Dah banyak baca buku “kerjaya Sbg PTD’ yg Tuan buat. Sgt bagus, tapi pinjam kawan la.
ridhuan

Salam En. Saleh,
Saya sudah menerima Buku Panduan Temuduga PTD yang dipesan beberapa hari lalu dan telah selesai membacanya. Terima Kasih atas penghasilan buku tersebut yang pada pandangan saya sebuah buku yang ringkas tetapi padat dan bermakna. Saya telah memperoleh lebih keyakinan setelah membacanya. Saya juga dapat memahami mesej-mesej yang En. Saleh cuba sampaikan. Saya berharap En. Saleh akan meneruskan usaha murni untuk membantu insan-insan seperti saya yang sedang dalam perjalanan mengejar impian. God bless you and yes through your book we have met and God Willing we’ll see each other in the future.
Wan Ahmad Hisyamuddin

Kaedah Pembelian

Secara online

  a.  Kirimkan bayaran ke:

i. akaun Maybank sebanyak (mengikut harga buku) ke nombor akaun 164294279021 (Nur Dzalilah

Mohamad Zabidi); atau

       ii .akaun CIMB sebanyak (mengikut harga buku) ke nombor akaun 14081276811520 (Nur Dzalilah

           Mohamad Zabidi).

    b. Seterusnya, emelkan bukti pembayaran (slip bank in dan sebagainya) beserta nama dan alamat

         penghantaran ke bukuniaga@yahoo.com.

    c. Penghantaran akan dibuat sejurus pengesahan bayaran diterima daripada bank.

d. Tempoh penghantaran adalah antara satu ke tiga hari bekerja.

235 thoughts on “Buku Panduan

  1. tadi saya singgah di MPH mid valley, tapi tiada stok?

    stok di tangan penulis banyak lagi? kalau banyak, saya order online je nanti.

  2. saya ingin bertanya,adakah dalam buku ini tuan akan berkongsi mengenai soala-soalan atau cara utk jawab soalan dlm exam ptd nanti.saya menuugu dgn penuh harapan.tq

  3. Siti

    adajah buku ini lebih kurang sebagai bank soalan peperiksaan PTD.
    berapa lama boleh sampai buku ini setelah diorder? berkemungkinan sy akan bank-in saja duit itu.Macam mana nk order online?

  4. salehuddin

    Buku tersebut akan mengambil masa antara satu ke tiga hari bekerja untuk sampai. Cara hendak memesannya ada diterangkan dengan klik pada banner sebelah kanan blog.

  5. Hena

    Encik ,
    Saya inginkan buku ini, stok masih ada tak pada encik. Saya ingin membeli buku ini melalui encik .

  6. Hena

    Encik ,
    Saya inginkan buku ini, stok masih ada tak pada encik. Saya ingin membeli buku ini melalui encik .

  7. Hema

    Saya telah pun bank-in ke dalam akaun Maybank yang dinyatakan RM 24. Harap tuan dapat memberi maklum balas selanjutnya.Sila rujuk email tuan. Terima kasih.

  8. Hema

    Terima kasih encik , saya telahpun menerima buku itu dalam masa sehari .. God bless you sir for your effort ..

  9. Lynn

    Salam.

    Saya telah pun membuat online banking ke akaun Maybank encik seperti yang dinyatakan iaitu RM 24. Harap tuan dapat memberi maklum balas selanjutnya. Sekian, terima kasih.

  10. Harith

    Salam tuan.

    Saya baru transfer duit RM24 utk pembelian buku. Details transaction dah saya emailkan pada tuan.

    Terima kasih.

  11. nida

    sy berminat nak beli buku Kerjaya Sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik serta buku Contoh Soalan PTD. Ada tak cara lain selain selain baik in/online.

  12. salehuddin

    Buat Nida,

    Cara lain ialah dengan kiriman wang pos dengan menghantar ke alamat Buku Niaga Enterprise.

  13. Tatiana

    Askum….
    selain daripada belian melalui pos, dimana mudah untuk saya perolehi buku ini? (Popular @MPH )

  14. salehuddin

    Wassalam,

    Boleh dapatkan di kedai-kedai buku utama seperti MPH, Tesco dan Hassani Bookstore.

  15. hasyimah

    Salam…
    sekiranya saya ingin memebeli 3 buah buku iaitu; Panduan Temu Duga PTD, Koleksi Soal Jawab Kerjaya Sebagai PTD dan Buku Panduan Kerjaya Sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik Edisi 2009;
    – masih ada stok kah?
    – jumlahnya adalah rm75?

  16. salehuddin

    Buat Hashimah,
    Ketiga-tiga buku tersebut masih ada stok. Jumlahnya adalah seperti yang dinyatakan oleh saudari.

  17. LATIFAH RAMLEE

    salam..

    En, saya dah masukkan RM 105 utk buku (1/2/2010)
    1) KERJAYA SBG PTD RM 25
    2) SOAL JWB KERJAYA PTD RM 30
    3) PANDUAN TEMUDUGA PTD RM 20
    4) KOLEKSI ISU2 SEMASA RM 30
    SAYA DAH EMAIL PADA PN NURDZALILAH.
    Sila hantar secepat mgkin ye..

  18. Nabilah

    Assalammualaikum,

    Saya sudah memindahkan wang sebanyak RM 60 (2/2 pada pukul 10:43 pg)untuk Buku SOAL JWB KERJAYA dan KOLEKSI ISU2 SEMASA ke akaun yang telah dinyatakan oleh pihak tuan. Di harap dapat diambil tindakan. Terima kasih.

  19. N Rahayu A Rahim

    Salam Tuan,

    Saya dh bank inkan RM80 untuk beli 3 buah buku (isu2 semasa, Panduan Temuduga & Soal Jwb Kerjaya PTD) dan telah emailkan bukti pembayaran kpd email yg telah dinyatakan. Mohon utk tindakan segera. Sekian.

  20. NOOR ISHA HASSAN

    ASSALAMUALAIKUM..SAYA INGIN MEMBELI BUKU CONTOH2 SOALAN PEPERIKSAAN PTD,tp kat area kb kelantan ada di jual kat mane yea?

  21. Ummairah

    Salam,
    Saya sudah bank in duit ke akaun pihak tuan, harap diterima..dan dapat dihantar dgn segera. terima kasih..

  22. aisya~

    salam, saya nak order sebuah yang bertajuk Contoh soalan peperiksaan. adakah masih ada stok.tq

  23. saya dh bank in rm 85 ke akaun nur dzalilah at 13:53. hope u can check. i want to buy buku kerjaya sbg ptd, contoh soalan dan isu semasa

  24. Wani

    Salam,sy dh bank in rm30 ke dlm akaun tuan untuk pesanan buku Contoh-contoh soalan peperiksaan PTD pd pukul 6.14 petang td dan dh email details ke email tuan.Harap diterima.Terima kasih.

  25. liza

    salam. encik, saya akan hadapi exam ptd 10/4/2010. saya harap sangat pihak encik dapat menghantar buku tersebut dengan segera. saya dh wat pembayaran melalui maybank2u utk tmphn buku. saya dh email all detail kat nurdzalilah@bukuniaga.com. harap dapat kerjasama. terima kasih.

  26. mardiah

    sy dah order buku hari isnin yg lalu..29/3/10…sy dah pon sertakan resit pembayaran..sy harap sgt sy akan dpt buku2 yg sy beli dlm minggu ni, ssb sy kena study jugak kan…harap sgt boleh dpt plg lmbt jumaat ni..

    tq

  27. Ummairah

    terima kasih kpd pihak tuan. tempahan yang saya buat isnin lepas, telah sy terima pd hari ini.

  28. Norain

    Salam,

    saya dh buat pembayaran melalui maybank2u utk tmphn buku. saya dh email all detail kat nurdzalilah@bukuniaga.com. just nk reconfirm ade terima email saya x?

    mcm mane nk tahu kalau pnghantaran telah dibuat?

  29. Salam,

    Tuan, saya sudah emailkan bukti pembayaran yang sudah dibuat semalam sebanyak RM85 berserta alamat penghantaran.

    Harapan saya buku tersebut akan tiba secepat mungkin untuk rujukan.

    Sekian, terima kasih.

  30. abg man 2/2004

    tahniah, din anda dah berjaya jadi penulis, dan membantu rakan menceburi jawatan PTD atau lebih sinonim dengan nama Pegawai Takde Duit. tahniah sekali lagi , actaully anda bertugas di mana sekarang?

  31. amane

    Hello sir,
    Boleh tanya, buku-buku tersebut masih boleh dibeli? sekiranya ya boleh emailkan ke butiran alamat email saya?

    Terima kasih

  32. Kerry

    Salam sejahtera,

    Saya berminat untuk memiliki buku Contoh-contoh Soalan Peperiksaan PTD. Masih ada stock lagi ke?

  33. intan

    salam..
    encik saya ingin membeli buku mengenai soal jawab PTD, contoh-contoh soalan PTD dengan isu-isu semasa. Masih ada stok lagi tak?

  34. intan

    salam.. encik.. yang tulis kos penghantaran percuma tu, memang percuma kan.. saya dah bank in kan duit mengikut harga buku ja.. sebab saya tengok buku yang saya mau tu kos penghantaran adalah percuma.. saya harap encik balas ke email saya ye.

    terima kasih..

  35. khuzaimah

    salam encik..
    sy nk tnye..
    buku cth2 soalan peperiksaan PTD dan isu2 semasa ada stok lg x..
    klau sy bank in duit arini..bile rasenya leh dpt buku ni..??

  36. salehuddin

    Wassalam, kedua-dua buku masih ada stok. Tempoh penghantaran adalah antara satu hingga tiga hari bekerja.

  37. AMALINA

    saya sudah bank in RM60 utk buku isu2 semasa dan cth soalan2 peperiksaan PTD tghari td..harap tuan maklum…trima ksh..

  38. UMMU

    Salam,
    Tuan, saya sudah emailkan bukti pembayaran yang sudah dibuat sebentar tadi sebanyak RM30 berserta alamat penghantaran.

    harap encik check email ye.

    Sekian, terima kasih.

  39. mimie

    Asslmkm,
    tuan, sy dah transfer duitt untuk beli beberapa buah buku..harap maklum..sy sudah emailkan butir2…
    tq

  40. Noriza

    Salam..

    Tuan, ingin membeli buku peperiksaan PTD…mlm ni saya bank in kan duit. Pagi esok saya email kan slip tersebut..harap dapat sampai d kuantan sebelum10/11/2010

  41. FAIZZATUL FARHANA BTE ZULKIFLEY

    saya nk membeli buku secepat mungkin.boleh x bagi number fon supaya senang membuat proses pembelian

  42. cmne nk dapatkn buku ni…bleh hntr detail kt email sy cmne proses nk beli buk ni..sy nk buku contoh pprksaan ptd…trm ksh

  43. norzanah

    Salam,

    buku contoh soalan & koleksi isu semasa masih ada lagi ke? sekiranya bank-in duit, boleh dpt tak esok. saya di KL.

  44. salehuddin

    Wassalam, masih ada stok. Cuma kami tidak dapat menjamin penghantaran dapat sampai pada masa yang dikehendaki.

  45. himalini

    salam sejahtera,
    sy ingin mendapatkan beberapa buah buku spt di bawah:
    i) Kerjaya Sebagai PTD – RM20.00 + RM5.00 utk penghantaran
    ii) Soal Jawab Kerjaya PTD – RM30.00
    iii) Juara Pentas : Panduan Pratikal Pengucapan Awam RM16.00 + RM5.00 utk penghantaran
    persoalan saya adakah saya perlu membayar kos penghantaran untuk setiap buku?

  46. salehuddin

    Salam,
    1. Buku Kerjaya Sebagai PTD telah kehabisan stok.
    2. Tidak perlu bayar kos penghantaran setiap buku.

  47. HAJAR AISYAH

    saya asal dari alor setar..semua kedai buku POPULAR saya pergi..tp x jumpa pun buku buku Kerjaya Sebagai PTD..harap dpt tempah melalui blog ini..bila stok baru akan keluar?…

  48. linges

    ada tak buku buku ptd masih dlm stok?saya nk reply secepat mungkin…kerana pac semakin dekat

  49. noraini

    salam…encik saya nk tau buku :
    1) KERJAYA SBG PTD RM 25
    2) SOAL JWB KERJAYA PTD RM 30
    3) KOLEKSI ISU2 SEMASA RM 30
    masih ada stok lagi x?kalau ada saya berminat untuk membeli.

  50. Husna

    Tuan,

    Sy berminat untuk mbeli buku2 berikut:
    1. Contoh2 soalan peperiksaan
    2. Koleksi isu2 semasa

    Masih ada stok ker? If ad saya Akan bank in duit rm60

    Tq

  51. Tuan, saya ada buat bayaran untuk tiga buah buku di bawah.

    Kerjaya Sebagai Tadbir dan Diplomatik -RM25
    Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD – RM30
    Koleksi Isu-Isu Semasa – RM30

    Bukti bayaran juga sudah di hantar melalui emel. Saya harap buku dapat di hantar segera.

    Terima Kasih,

    Fikri Kahar

  52. marini

    salam tuan,

    saya nk beli buku ni tapi nak beli walk in blh x? saya duduk di putrajaya. klau nak beli di kedai, kedai mne ye sebab saya cuba pegi di mph putrajaya xde

  53. siti

    encik,

    Saye nak tahu, kalo walk in, terus beli buku by cash tanpa ikut procedure bank transaction boleh ke?

  54. Siti syaziani mohd salleh

    salam tuan, saya nk bank in duit tue hr nie.. ade stok lagi ke bukunye?

  55. Faizah

    Saya dh buat pembayaran online dan email pengesahan pembayaran. Saya akan ambil by hand di MBE. sekarang saya tunggu pengesahan email dr pihak encik. TQ

  56. Faizah

    Saya belum mendapat apa-apa pengesahan email dari pihak tuan untuk pengambilan di mbe.. harap maklum.

  57. izreen

    Salam..saya ingin membeli i)contoh2 soalan peperiksaan ptd dan ii)koleksi isu2 semasa..cuma 2 buku..masih ada stok ke kedua2nya?jumlah pembayaran rm60 sahaja ya?

  58. Fish

    salam..
    saya sudah buat pembayaran dan hantar pengesahan bayaran. boleh tak encik memberi pembalasan bahawa sudah menerima order dan wang? terima kasih.

  59. marini

    salam..
    saya da hantar email bukti bayaran bagi untuk pembelian buku contoh-contoh soalan peperiksaan PTD .. klau blh saya nak ambil secara tangan..terima kasih

  60. Redwan

    Saya dah bank in RM30 utk BUKU contoh soalan peperiksaan PTD…. harap boleh hantar dengan segera….

  61. Lily Hakim

    Salam En. Salehuddin…

    Sayan ingin bertanya, adakah buku-buku ini still berada di pasaran? Jika ya, di kedai buku mana boleh saya dapatkan buku-buku ini?

    Terima kasih.

  62. miss

    assalammualaikum..
    encik, saya ingin membeli buku contoh2 soalan peperiksaan ptd..saya ingin dapatkan secepat yang mungkin..boleh ke saya terus dapatkan dr pengedar di putrajaya?jika tidak boleh, di sini saya ingin memesan buku yang di sebut di atas secara online.
    saya amat berharap encik dapat memberi maklum balas dengan segera, kerana saya ingin mendapatkan buku ini secepat yang mungkin..

  63. Salam

    I have sent the bank receipt to the mentioned email. i would like to purchase the Contoh Contoh Soalan Peperiksaan PTD book. hope to receive the soonest.

    Thanks for your guidance and forum.

  64. amy

    saya ingin memesan… saya ada exam this coming weekend.. d mana lagi sy boleh order memandangkan tarikh dah ditutup.??

  65. norennaliza

    Salam En. Salehuddin,

    Mcm mana saya boleh mendapat maklumat buku yg telah dibeli dibuat penghantarannya? Boleh tak pihak encik membuat penghantaran sebelum esok? kerana saya akan memduduki peperiksaan PTD hujung minggu ini. Harap pihak encik dapat membantu saya. terima kasih.

  66. salehuddin

    Wassalam, kami boleh cuba hantar hari ini tetapi tidak menjamin akan sampai pada masa yang dikehendaki.

  67. jaja

    Salam en salehuddin, saya telah emailkan bukti pembayaran sebanyak RM30 utk buku contoh2 soalan exam PTD ke email bukuniaga@yahoo.com…. pohon tuan utk memproses dgn segera…. terima kasih….

  68. dib

    salam..
    nak tanya buku ada gi stok ker?
    tuan dok area mana ekkk?
    saya dok sg buloh selangor…
    agak2 kalo po waper ari sampai?
    pasal 16hb ni ada exam

  69. salehuddin

    Wasalam, kami akan menyemak perkara ini. Didapati alamat yang diberikan tidak lengkap. Kami akan akan hantar pesanan secepat mungkin selepas mendapat alamat yang lengkap (poskod tiada).

  70. suhana

    wassalam
    masih ada lagi tak buku ini :
    1. Soal jawab kerjaya PTD ( RM 30.00 )
    2. Panduan temuduga PTD ( RM 20.00 )

  71. Azean

    As’SALAM..tuan,
    Ada lg tak stok buku contoh soalan PTD? Adakah Soalan dalam buku tersebut sama untuk jawatan Penguasa Kastam yang akan diadakan pada bulan Feb 2012 nanti?

  72. salehuddin

    Wassalam, stok buku tersebut masih ada. Namun soalannya tidak semestinya sama seperti jawatan Penguasa Kastam.

  73. zaki johari

    Assalamualaikum En. Salehuddin.

    Saya berminat untuk memesan buku-buku berikut:-
    1) Soal jawab kerjaya PTD ( RM 30.00 )
    2) Panduan temuduga PTD ( RM 20.00 )
    3) Kerjaya Sebagai Tadbir dan Diplomatik ( RM 25.00 )

    Adakah stok untuk buku-buku tersebut masih ada?

  74. razma

    Salam. Saya sudah buat pembayaran utk tempahan 2 buku (panduan temuduga & koleksi isu semasa). Butiran sudah diemel. Mohon tindakan lanjut

  75. Ahmad

    Salam….saya berminat untuk memiliki buku Soal Jawab Kerjaya PTD & Kerjaya Sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik…Saya nak tanya buku Kerjaya Sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik masih ada stok lagi ke..?Kalau kedua-dua buku ini masih ada stok lagi saya nak beli dari saudara..Harap saudara dapat bagi respon…TQ..

  76. imani

    salam..saya nak miliki buku soalan exam ptd.. masih ada stok?di mana sy blh dapatkan terus buku ni?

  77. salehuddin

    Wassalam,
    Masih ada stok. Buat masa kini, ia hanya boleh didapati secara online sahaja.

  78. win

    salam tuan…saya nk order buku exam PTD…buku2 tersebut masih ada stok ke tuan..sekiranya mendapat respon drpd pihak tuan sy akan segera bank in duit ke akaun..jumlah semuanya ialah rm135…sekian terima kasih.

  79. Noor Zaidah Noor Salleh

    salam encik..
    saya nk order buku-buku tersebut..masi availble ker? terima kasih

  80. Grace

    Hi Encik, saya mahu order ‘contoh-contoh soalan peperiksaan PTD’ dan ‘koleksi isu isu semasa’. Adakah kos penghantaran ke Sarawak free juga?

  81. Noor Zaidah Noor Salleh

    ok..saya nk order untuk buku no.3 soalan2x ptd, no 5 isu-isu semasa and no.6 cepat pandai bahasa inggeris …berapa perlu sy bank in termasuk postage. Bleh x en sallehuddin emel : missy_zaidah2202@yahoo.com jumlah untuk d bayar? terima kasih

  82. mohd azali

    Salam Tuan,
    Buku contoh-contoh soalan peperiksaan PTD tu masih ada ke?..saya ingin segera mendapatkannya..terima kasih.

  83. citra masayu

    Salam encik..
    saya nak order buku Contoh2 Soalan Peperiksaan PTD dan Koleksi Isu2 Semasa.Masih ada stok lg?Berapa perlu saya bank in?RM60 kan?

  84. Shaliza

    salam…

    saya telah membuat pembayaran untuk buku contoh-contoh soalan peperiksaan PTD. mohon tindakan lanjut. tq

  85. thenmuli

    selamat sejahtera encik,..
    saya ingin order buku-buku tersebut.ada stok lagi tak?
    thank you

  86. thenmuli

    encik saya ingin memesan buku-buku berikut:-
    1.contoh-contoh soalan peperiksaan PTD = RM 30.00
    2.Koleksi isu-isu semasa-RM30.00

    Adakah stok buku-buku tesrsebut masih ada?
    tolong balas dengan secepat mungkin disebabkan pepeiksaan PTD saya pada 12/5/2012.

  87. Siti Norain

    Tuan, saya dah emailkan slip bank in utk conth2 soalan PTD, harap dapat secepat mungkin, tq

  88. tan lee ching

    saya nak tanya, sy dah beli buku ptd musim lepas, dah 2tahun yg lepas punya, kandungan masih sama ke saya kena beli yg baru

  89. fifie

    as salam…buku contoh soalan peperiksaan ptd masih ada lagi ke?macam mana kalau saya nak beli direct dr encik? sy perlukan buku ni asap..

  90. azfa

    salam..en sy dh bank in pembayaran td..RM30..untuk buku contoh-contoh peperiksaan PTD..bila agaknya saya boleh dapatkan buku tersebut

  91. nur nurul alia

    sy berminat nak bli buku contoh2 soalan PTD.agak2 klu bank in esok.jmmaat leh dpt x..

  92. berdasarkan jadual di atas, esok 1:15 pm ada lagi depan mph alamanda kan? masihkah saya bole dapatkan buku encik? atau booth tiada lagi? saya akan pergi semasa lunch break… sila reply asap…

  93. encik saya ingin memesan buku-buku berikut:-
    1.contoh-contoh soalan peperiksaan PTD = RM 30.00
    2.Koleksi isu-isu semasa-RM30.00

    Adakah stok buku-buku tesrsebut masih ada?
    tolong balas dengan secepat mungkin disebabkan pepeiksaan PTD saya pada 23/06/2012.

  94. Saya ingin memesan buku-buku berikut:-
    1.contoh-contoh soalan peperiksaan PTD = RM 30.00
    2.Koleksi isu-isu semasa-RM30.00

    Adakah stok buku-buku tesrsebut masih ada?
    tolong balas dengan secepat mungkin disebabkan pepeiksaan PTD saya pada 23/06/2012.

  95. rat

    encik,
    saya akan menghadapi peperiksaan penolong akauntan w27 23/6 ini.
    contoh soalan mengenai malaysia dan alam sekeliling sama ke dgn exam ptd?

  96. saya ingin membeli buku panduan temuduga ptd dan soal jawab kerjaya ptd,harganya Rm50 semuanya akan saya bank in nanti.masih ada stok?

  97. salehuddin

    Stok buku Contoh-contoh soalan masih ada. Namun buku koleksi isu-isu semasa telah habis.

  98. Muhammad Helmi

    salam en sallehuddin saya nak buat tempahan untuk koleksi soalan2 .. adakah masih available lagi?
    terima kasih

  99. Ahmad

    Salam tuan,

    Saya nak bertanya buku ” Panduan Temuduga PTD” masih ada stok lagi? Harapnya masih ada, sebab saya telah dapat panggilan temuduga pada 12.1.2013 ini. Terima kasih tuan.

  100. Aqielah

    Salam En.Salahuddin. Saya akan menghadiri Interview PTD 10 Jan 2013 ni. Apakah materials/buku rujukan yg perlu saya beli dari sini? Dan juga adakah maklumat2 dalam buku rujukan ini adalah yg terbaru?.

  101. ayu

    masih ade lagi ke stok contoh2 soalan peperiksaan n koleksi isu2 semasa?

    kedai buku mane yang jual buku2 ini?

  102. salehuddin

    Masih ada stok bagi buku Contoh2 Soalan Peperiksaan. Jualan hanya melalui online.

  103. Assalamualaikum,
    Saya berminat untuk membeli buku:
    1. Contoh-contoh Soalan Peperiksaan PTD (warna kuning)
    2. Koleksi Isu-isu Semasa (warna hijau)
    Masih ada lagi stok dan bolehkah saya buat bayaran pada hujung minggu?
    Terima kasih.

  104. Saya telah membuat bayaran sebanyak RM60.00 sebentar tadi dan telah emel butiran lanjut di bukuniaga@yahoo.com. Buku yang ingin dibeli ialah
    1) contoh-contoh soalan peperiksaan PTD
    2) koleksi isu-isu semasa
    Saya harapkan penghantaran akan diproses secepat mungkin.
    Terima kasih.

  105. sharmimi

    salam…..buku tok menghadapi ujian bertulis PTP ada stok lagi tak? saya baru dapat surat panggilan ujian tuk 13/4/2013…..

  106. maizatun

    salam….saya akan menghadapi ujian bertulis pada 13 april 2013 ni…kalau saya bank in pembayaran petang ni, bile bole saya dapat?saya tinggal di area klang…all payment rm60 right?plz, this is my 2nd change..i have to study more…

  107. Ida

    Saya dah buat bayaran untuk beli buku contoh2 soalan exam PTD, butiran transaksi telah di email. Tp ‘no reply’ drp pihak tuan. Bleh x tuan sahkan.

  108. Salam…..sy dh bank in duit RM60 kpd akaun maybank spt dinyatakan di ats
    utk pembelian buku
    (1) Contoh – contoh soalan PTD
    (2) Koleksi ISU-isu semasa
    dan sy telah email slip bank in / nama serta alamat sy kepada email bukuniaga@yahoo.com
    Mohon jasa baik tn utk mnghntr dgn kdr segera
    Terima kasih……

  109. amin

    Salam tuan…buku manakah yang masih ada stok? dan maaf bertanya, buku ini semua edisi bila?tidakkah 2009 sudah terlalu lama memandangkan kini 2013?adakah masih tiada perubahan dalam bentuk dan isi soalan? saya hanya inginkan kepastian. maaf jika soalan menyinggung pihak tuan

  110. Bella

    Selamat petang, saya berminat dengan buku Contoh-Contoh Soalan Peperiksaan PTD. Masih ada stok ke tidak? Mcm mana sy dpt contact dgn Tuan, untuk pegesahan pembelian dan bayaran? Exam sy 13hb ni, xtahu sempat ke tidak buku tu di pos.

  111. sham

    saya akan bank in sekejap lagi..stok masih ada lagi untuk buku contoh soalan2 peperiksaan PTD.

  112. Hafizi Amin

    salam.

    en.salehuddin. saya dah buat pembayaran rm30 untuk buku Contoh2 Soalan Peperiksaan PTD
    kat 164294279021 (Nur Dzalilah Mohamad Zabidi)

    saya jugak dah emailkan pada bukuniaga@yahoo.com.. sila check ye..nt reply blk kat sy..terima kasih

  113. Siti

    Assalamualaikum En. Salehuddin..

    sy baru dpt surat hr ni (9/4).. dan sy baru dpt tau tntg blog En. Salehuddin.. sy berminat nk beli buku En. Salehuddin.. buku contoh2 soalan peperiksaan PTD dan koleksi isu2 semasa… tp exam pd 13/4 ni.. kalau sy beli/bnk in esk (10/4) sempat ke smpai sebelum 13/4 ni?

  114. salehuddin

    Wassalam, penghantaran mengambil masa 1-3 hari bekerja. Perkhidmatan yang digunakan ialah Pos Laju.

  115. nura

    As Salam En. Salehuddin,

    Saya dah bank in Rm60.00 dan telah email bukti pembayaran kepada bukuniaga@yahoo.com.
    Alamat saya dan no. telefon juga telah saya emailkan. saya nak beli buku berikut :

    1. Contoh soalan peperiksaan PTD
    2.Soal jawab kerjaya PTD

    boleh tolong semak? sebab ada exam ptd pada hari sabtu ni..

  116. Ana

    Your book was helpful in preparing what kind of environment to aspect in the interview. Went for my interview today. Questions asked…kaitan pelajaran dan PTD, PTD pilihan ke berapa, nama menteri & KSU, TPPA, NKRA, integriti, is creativity important and why, namakan dasar, objektif DEB. Tough questions I would say. Good luck for all those who will be attending

  117. illyana

    Salam encik
    saya berminat nak beli buku

    Contoh- contoh soalan peperiksaan PTD RM30
    2. Panduan Temu duga PTD RM20
    3. Koleksi Isu-isu semasa RM30
    JUMLAH RM 80
    masih ada stok?
    harap dapat jawapan secepat mungkin sebelum saya bank in

  118. salehuddin

    Salam, mohon maaf. Pembelian atas nama siapa? Ini kerana emel saudara/i tidak dapat dikesan di dalam emel pesanan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s